AAnın Rusça test yayına başlaması, Ahıska

AAnın Rusça test yayına başlaması, Ahıska Türklerini mutlu etti -DATÜB Bursa Temsilcisi Yusuf Nurigil: AAnın böyle bir yayın yapması Rusyadaki akrabalarımızla bizi daha da çok yakınlaştıracaktır


BURSA (A.A) - Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) Bursa Temsilcisi Yusuf Nurigil, Anadolu Ajansının (AA) Rusça test yayınına başlaması ile ilgili olarak, AAnın böyle bir yayın yapması Rusyadaki akrabalarımızla bizi daha da çok yakınlaştıracaktır dedi.
     Nurigil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde bulunan 60 bin Ahıskalının 40 bininin Bursada bulunduğunu kaydederek, dernek olarak öncelikli hedeflerinin tüm Ahıskalıların sorunlarını çözmek olduğunu belirtti.
     Sovyetler Birliğinin dağılmasının ardından Ahıskalıların 9 ülkeye göç ettiğini dile getiren Nurigil, Bu nedenle tamamına yakını Rusça bilir. Bugün aldığımız habere göre Anadolu Ajansı, Rusça test yayınına başlamış. Bundan dolayı çok memnunuz. Artık oradaki akrabalarımızın bizden daha çok haberi olacak, biz de onların haberlerini okuyacağız. AAnın böyle bir yayın yapması Rusyadaki akrabalarımızla bizi daha da çok yakınlaştıracaktır dedi.
     Rusyanın Petropavlovsk-Kamçatsk-Kray bölgesinde 31 yıldır bir yapı firmasında genel müdür olarak görev yapan Ferhat Nurigil ise AAnın böyle bir yayına geçmesi bizi çok mutlu eder. Ailemiz burada, biz oradayız. Bu yayınlar nedeniyle birbirimize daha da çok yakınlaşacağız ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Harun Kaymaz
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber AAnın Rusça test yayına başlaması, Ahıska Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER