AAnın 100. yıl vizyonu

AAnın 100. yıl vizyonu -Bartın Gazeteciler Derneği Başkanı Yavuzaslan: -Anadolu Ajansı, yeni yapılanmasının yanı sıra yabancı dil yayınıyla da bölgemizin dünyaya açılan penceresi olacaktır


BARTIN (A.A) - Bartın Gazeteciler Derneği Başkanı Güngör Yavuzaslan, Anadolu Ajansının (AA) yeni yapılanmasının yanı sıra yabancı dil yayınıyla da bölgenin dünyaya açılan penceresi olacağını bildirdi.
     Yavuzaslan, Kastamonu AA Bölge Müdürlüğünün açılması nedeniyle yayınladığı kutlama mesajında, 1920de Mustafa Kemal Atatürkün emriyle kurulan AAnın, cumhuriyetin her dönemimde Türk milletinin sesi olduğunu söyledi.
     AAnın yeni yapılanması kapsamında Kastamonuda Bölge Müdürlüğü açılmasını sevinçle karşıladıklarını ifade eden Yavuzaslan, şunları kaydetti:
     AA, dünyada en etkili ilk 5 haber ajansı arasında yer alma gibi bir vizyon ortaya koymuştur. AAnın Boşnakça ve Arapça yayına başlaması bu hedefe yürüyüşte önemli ayak sesleridir. 100. yıl vizyonu kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Devleti ajansının 11 dilde yayın yapacak hale gelme hedefi, bu milletin onuruna yakışır. Dünyada saygın bir yer edinme adına alkış tutulacak bir adımdır. Dünya üzerinde marka sayılan AP, AFP, Reuters gibi haber ajanslarıyla aynı klasmanda kendine yer bulmak, ülkemizi basın ve habercilik anlamında da başarıyla temsil etmek için yola çıkan AAnın, bölgemizdeki yapılanması da önemlidir.
     Son aylarda gerek bölge gerekse ilimizin sosyal, kültürel, turizm ve sanayideki gelişmelerini, güzelliklerini duyuran AAnın daha büyük başarılara imza atacağına inancım tamdır. AA, yeni yapılanmasının yanı sıra yabancı dil yayınıyla da bölgemizin dünyaya açılan penceresi olacaktır. Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk liderliğinde, bölgemizde Kastamonu Bölge Müdürü Ömer Erim Baştimar ile başlayan bu yeni süreçte Bartın ve bölgemizin sesi daha güçlü ve geniş çevrelere duyurulacaktır.
    
     Muhabir: Selim Bostancı / Sinan Özmüş
     Yayıncı: Berin Alpaslan
<< Önceki Haber AAnın 100. yıl vizyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER