Giresun Valisi Dursun Ali
Şahin,
yayla turizmine ilginin giderek arttığını, güzel yaylaları bulunan Giresun'un da turizmden ciddi pay alan bir il olacağını söyledi.
Doğu Kara
deniz Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen '
Turizm Sektörü
Stratejisi 2.
Çalıştayı'nda konuşan Şahin, turizmin kısa sürede ülkeleri ve
bölgeleri kalkındırdığına dikkat çekti.
Turizmde artık deniz kıyıları ve sahiller yerine, yaylaların ön plana çıkmaya başladığını hatırlatan Şahin, "Yayla turizmi günümüzde bir hayli ivme kazandırmakta. Türkiye'nin en güzel yaylalarının bulunduğu
Karadeniz Bölgesi'ndeki Giresun ile de bundan nasibini mutlaka diğer illerle beraber alacaktır." dedi.
Giresun'da turizm altyapı eksiklerinin giderilmesi için çalışmaların sürdürüldüğüne savunan Şahin, şöyle konuştu: "İlk olarak altyapı probleminin çözülmesi geliyor. Yörenin coğrafi özelliklerini de göz önüne alarak altyapıdaki eksikliklerimizi 2 sene içerisinde çözeceğiz. Giresun'u tam anlamıyla turizme sunduğumuzda, buraya gelenin sayısının daha fazla olacağına inanıyorum. Altyapının yanında, turist müşteri memnuniyeti ister.
Turist pejmürde bir şekilde
hizmet yapanı istemez. Tebessüm ister, ilgi ister. Yemeklerin kalitesi ve
hijyen en başta gelir. Bu yıl ve gelecek yıl yayla yollarının standartlarının yükseltilmesi için gerekeni yapacağız. Turizm belgeli yerlerin artırılması turizmin gelişmesine katkı sağlar."
Giresun Adası'na
iskele ve sosyal tesisler yapılarak hizmete sunulacağını kaydeden Vali Şahin, çok yakında Giresun Kalesi'ne teleferik veya
asansör konulması için uzmanların değerlendirme yapmak üzere Giresun'a geleceğini hatırlattı.
Giresun
Ticaret ve
Sanayi Odası (GTSO) Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu da toplantıda yaptığı konuşmada, Giresun için turizmin önemine vurgu yaptı.
"Fındıktan sonra Giresun'un en büyük geçim kaynağı turizmdir." diyen Çakırmelikoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Giresun'da turizmin gelişmesi için alt yapı, havaalanı, Eğribel Tüneli gibi çalışmaların bir an önce tamamlanması gerekir. Turizmin sadec
e devlet yatırımı ile değil, müteşebbislerinde yatırım yapmasıyla gelişir."
Çalıştay'da, bölgede turizm anlayışının geliştirilmesi, orta ve uzun vadede olası
işbirliği olanakları, bölge turizm stratejisinin oluşturulması, turizm potansiyelinin yerel paydaşlar ile değerlendirilmesi gibi konular görüşülerek, sorunların çözüm yolları değerlendirildi.
Çalıştay, DOKA'dan gelen uzmanların sunumu ve katılımcıların değerlendirmeleri ile sona erdi.
Düzenlenen çalıştaya Giresun Vali Yardımcısı Ahmet Yılmaz, kaymakamlar, belediye başkanları, DOKA Strateji Planlama Birim Başkanı Vahit Kentboğa, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, Sivil Toplum Kuruluşları ve meslek odalarının temsilcileri katıldı.