Tunceli ile
Elazığ sınırında bulunan Peri Çayı üzerinde
Limak A.Ş. tarafından yapımı devam eden Tatar Barajı ve HES'te çalışan Tuncelililer, şirket yetkililerinin kendilerini fişleyerek işlerine son verdiklerini ileri sürüyor.
Baraj inşaatında çalışan birçok Tuncelili'nin '
örgüt taraftarı, yakını dağda, kırmızı çizgisi var' gibi gerekçelerle işten atıldığını ileri süren vatandaşlar
baraj şantiyesi önünde
basın açıklaması yaptı. Aralarında işten atılanlar ile civar köylerden
destek için gelen vatandaşların da bulunduğu grup adına açıklamayı işten çıkarılan İnşaat Mühendisi Uğur Özer yaptı. Baraj yapılmadan önce şirket yetkililerinin yöre insanını istihdam edecekleri yönünde söz verdiğini hatırlatan Özer, "LİMAK A.Ş.
yöneticileri
bölgede işsizlerin işe alınacağı vaadinde bulunmuşlardı. Oysa şantiyedeki yönetici ve idareciler bölgedeki insanların iş başvurularını değerlendirmeyerek insanların umutlarını boşa çıkarmaktadırlar. Çalışana ihtiyacımız yok diyerek bölge insanını şantiye kapısında bekletmektedirler." dedi.
Baraj şantiyesinde mikser operatörü olarak çalışan ancak yakını dağda olduğu gerekçesiyle işten atıldığını ileri süren
Karabulut Köyü Muhtarı Mehmet Bulat, LİMAK'ın kendisine yazdığı yazıyı göstererek, "Benim örneğim ortada. Burada alınan işçileri bir iki ay çalıştırdıktan sonra bir bahaneyle iftiralarla işten çıkarıyorlar." diye konuştu.
Eyleme destek veren Obuzbaşı Köyü Muhtarı
Haydar Şimşek ise, "Burada çalışan arkadaşlarımızı fişlemişler. Sanki katillik yapmışlar. İnsanları işe başlatmak istiyorum kırmızı şeyi var diyorlar." şeklinde konuştu. 28
Aralık'ta işe başlatıldığını ancak 3 Ocak'ta gerekçesiz şekilde işten çıkarıldığını belirten Musa Gedik, "28 Aralık 2010 tarihinde ekskavatör operatörü olarak işe başladım. 3 Ocak 2011 tarihinde hiç sebepsiz işten çıkarıldım.
Proje müdürünün odasına giderek görüşmek istedim görüşmedi. Daha sonra köy muhtarıyla birlikte görüştüğümüzde de bana
hakaret etti." dedi.
Açıklamanın ardından şirket yetkililerinden açıklama bekleyen grup üyeleri yetkililerle görüşmeden şantiyeden ayrılmayacaklarını söyledi. Protestocu grupla görüşmeye gelen şirket yetkilileri, protestolarının demokratik bir
halk olduğunu belirterek, durumu raporlaştırıp genel merkezlerine ileteceklerini belirttiler. Görüşmenin ardından protestocu grup şantiyeden ayrıldı.