Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, projelerin günü
kurtarmak amaçlı değil, geleceğe yönelik uzun vadeli olarak yapılması gerektiğini söyledi.
Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, beraberinde
rektör yardımcıları Prof. Dr. Yunus Erdoğan, Prof. Dr.
Yaşar Kibici,
öğretim üyeleri ile birlikte Şaphane ilçesini ziyaret etti. İlk olarak Şaphane Kaymakamlığı'nı ziyaret eden Rektör Ahmet Karaaslan, Kaymakam Zerrin Çay Beşikçi ile görüştü.
Şaphane
Park Aile Kahvesi'nde Şaphanelilere hitap eden Karaaslan, Türkiye'deki 164 üniversite arasında merkez laboratuvarı olmayan tek üniversitenin DPÜ olduğunu belirterek, merkez laboratuvarının kurulması ile
Kütahya merkez ve ilçelerindeki madenlerile ilgili alan çalışmalarında bulunacaklarını söyledi.
Kütahya'nın maden zengini olduğunu ifade eden Karaaslan, "Bor, manyezit, krom, borasit, alünit gibi önemli madenlerin çıkarılması ile Kütahya yer altı kaynakları zengini bir ilimizdir. Yer altı kaynakları ciddi bir şekilde araştırılmalı ve değerlendirilmelidir." dedi.
Türkiye'yi
2023 yılındaki hedeflere taşıyacak kurumların üniversiteler olduğunu belirten Karaaslan, Dumlupınar Üniversitesi'nin öğretim kadrosu üyesinde sıkıntı yaşadığını belirtti. 40 bin öğrencinin bulunduğu üniversitede 300
öğretim üyesi ile
hizmet vermeye çalıştıklarını kaydeden Rektör Karaaslan, üniversite öğretim üyesi sayısını bine çıkartmayı hedeflediklerini belirtti.
Karaslan yeni bölümlerin açılması talebi üzerine, "Kısa vadeli projeler değil, uzun vadeli projeler üzerine çalışıyoruz. Güncelliğini yitirmiş bölümler yerine teknoloji ve bilime uygun bölümleri açacağız. Günü kurtarma amacıyla değil, çocuklarımıza daha müreffeh bir
toplum bırakmak amacı ile üniversitemizi araştıran, topluma değerler kazandıran
bilim merkezi haline getireceğiz." diye konuştu.
Yöre
meyve üreticilerinin sıkıntılarını dile getirdiğini belirten Karaaslan "Ben de bir
çiftçi çocuğuyum. Kiraz üreticimiz ürününü değerinin altında satıyor. Meyve üreticimiz
pazarlamasını iyi yapmalı, iyi pazar için daha kaliteli, standartlara uygun meyve üretmelidir." hatırlatmasında bulundu. Karaaslan, şöyle konuştu: "Kısıtlı imkanları olan ülkemizde 164 üniversite arasında merkez labaratuvarı olmayan tek üniversitemiz Dumlupınar Üniversitesi'dir. Biz bununla ilgili çalışmayı başlattık.
Merkezi laboratuvarımızı açacağız. Merkez laboratuvarımız Kütahya'nın yeraltı kaynaklarının değerlendirilmesinde etkin çalışmalar yapacak.
Üniversitemizde genel araştırma merkezi kurulması için çalışıyoruz.
Kamu ve özel kurumlar ile, sanayi odaları ile, yatırımcılarla,
sivil toplum kuruluşları ile görüşmelerde bulunuyoruz. Kapımız herkese açık. 10 yıl sonra, iliyle ilçesiyle daha gelişmiş, daha müreffeh bir Kütahya bulacaksınız."