Zirve
Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.
Adnan Kısa, Türkiye'de artık üniversitelerin, asli görevi olmayan bildirilerle değil, bilim yuvası haline gelmesiyle gündemde yer bulduğunu, bunun da özlenen bir durum olduğunu söyledi.
Gaziantep Zirve Üniversitesi, 'GAP illerindeki Yükseköğretim Kurumlarının Bölgeye Katkısı' konulu toplantıda, rektörleri ağırladı.
Zirve, Gazikent, Kilis 7
Aralık,
Adıyaman,
Şanlıurfa Harran,
Hatay Mustafa Kemal ve
Kayseri Abdullah Gül üniversitelerinin rektörlerinin katıldığı toplantının moderatörlüğünü Gaziantep İl
Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin yaptı.
Toplantıya ev sahipliği yapan Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, toplumun sorunlarına duyarlı olan entelektüel seviyede öğrenciler yetiştirmeyi amaçladıklarını belirtti.
Türkiye'de artık, üniversitelerin, asli görevi olmayan bildirilerle değil, bilim yuvası haline gelmesiyle gündemde yer bulduğunu anlatan Kısa, bunun da ülkede özlenen bir
manzara olduğuna dikkat çekti.
Üniversitelerin ortak projelerle daha da ileriye gideceğini dile getiren Kısa, bunun da ülkenin uluslar arası platformlarda temsil edilmesi noktasında ciddi katkısının olacağını dile getirdi.
Gazikent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim
Özdemir ise
bölgedeki çok kültürlülüğün zenginliğe dönüştürülmesinin, birinci görevleri olduğunu vurguladı.
Bölge üniversitelerinin işbirliğinin çok büyük faydalarının olacağına değinen Prof. Dr. Özdemir, bu konuda her türlü katkıya da hazır olduklarını ifade etti.
Hatay
Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü
Salih Güder de bir arada
yaşama kültürünün oluşturulması anlamında yaptıklarını çalışmaları anlattı.
Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü ise üniversitelerinin bugüne kadar toplumla pek ilişki kuramadığına vurgu yaparak, "Toplumu bilinçlendirmemiz lazım. Yeni dönemimizde bizi bekleyen bazı olumsuzluklar var. İnsan gücü ve fiziki alt yapı yetersiz. Üniversite Adıyaman için can simidi ama bunun farkında değiller. Biz Ar-Ge'ye yönelik bazı çalışmalar yapacağız." şeklinde konuştu.
Toplantıda konuşan Şanlıurfa
Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim
Halil Mutlu da üniversitesini tanıtarak, GAP kapsamında büyük faydalar gördüklerini aktardı.
Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç ise üniversitelerin sosyal yaşam taleplerini karşılayan işletmelerin gelişmesine katkı sağladığına dikkat çekerek, istihdamı da olumlu yönde etkilediğini kaydetti.
Bölge ekonomisine katkıyla birlikte, sosyo-kültürel hareketliliğin sağlanması noktasında da üniversitelerin önemli görev üstlendiğini ifade eden Güvenç, bölgesel ve uluslar arası ilişkilere de katkının sağlandığını belirtti.
Kayseri Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Hakan Asyalı da hayırseverler tarafından kurulan
vakıf üniversitelerinin önemine değinerek, işadamlarının bu yönde büyük düşünmeyi öğrettiğine vurgu yaptı.
Konuşmaların ardından, rektörlere plaket takdim edildi.