Midyat Aktif Öğretmenler Derneği (MİAD) Başkanı Hasan Çelik,
Yükseköğretime Geçiş
Sınavı (YGS)'nda verilen süreyi dengeli kullanmak için hız ile zaman arasında denge kurulması gerektiğini belirtti. Çelik, zaman kazanma düşüncesiyle soruların hızlı cevaplanmasının hata ihtimalini yükselteceğini söyledi.
İki aşamalı sınavların ilkini oluşturan YGS'de 1 milyon 692 bin 345
aday 27
Mart Pazar günü ter dökecek. Adaylar, bu sınavda konulara ait temel bilgilere sahip olmanın yanında, okuduğunu anlama, basit işlem alışkanlıkları, zihinsel becerilerin ölçülmesi, temel kavram ve ilkelerle düşünmeye yönelik sorularla karşılaşabileceğini belirten uzmanlar, sınava girecek öğrencilere tavsiyelerde bulundu.
Midyat Aktif Öğretmenler Derneği (MİAD) Başkanı Hasan Çelik, adaylara puan artırmanın püf noktalarını anlattı. Çelik, sınavda stratejik davranan adayların daha başarılı olacağını, gerekli bilgi ve beceriye sahip olduktan sonra uygulanacak stratejilerle rakiplerine üstünlük sağlayabileceklerini ifade etti.
"ÖNCE SAYFALARI GÖZDEN GEÇİRİN"
Çelik, sınav başlamadan önce birkaç saniyeyi, bölümün yer aldığı sayfaları hızla gözden geçirmede fayda olduğunu ifade etti. Çelik, önerilerini şöyle sıraladı:
"Yapılacak böyle bir işlemle
testin yapısı ve sorulardaki nitel ve nicel değişiklikleri kavramaya karşı hazır olmayı sağlayacaktır. Sınav süresi 160 dakikadır. Verilen süreyi dengeli kullanmak için hız ile zaman arasında denge kurulmalı. Zaman kazanma düşüncesiyle soruları çok hızlı cevaplamak hata yapmak ihtimalini yükseltir. Sorulara karşı aşırı seçici olmak, her soru üzerinde gereğinden fazla zaman harcamak için yapılabilecek diğer sorulara zaman ayırmayı sınırlandıracaktır. En uygun olanı ise hız ile isabet arasında denge kurmaktır. Soruya kendi mantığımıza göre değil, sorunun mantığına göre yaklaşmak gerekir."
"KARMAŞIK SORULARI KESİNLİKLE ATLAMAYIN"
"Bir soru başlangıçta çok karışık görünse bile, o soruyu otomatik olarak atlamamak gerekir. Bu yaklaşım iyi sonuç almanın ilk ve önemli adımıdır. Bu adım, turlama tekniği çerçevesinde atılmalıdır. Sınavdaki soruların güçlük derecelerini belirleyen içerikleridir. Uzun veya karmaşık görünen sorulara hiç bakmamak veya yapamama kaygısı ile okumayı yarıda bırakmak, test tekniği açısından son derece hatalı bir tutumdur. Ancak belirli bir süre geçtiğinde soru çözülemiyorsa bırakılmalı, sınav bitiminde süre artarsa tekrar o soruyla yönelmek gerekir."
YGS, Türkiye'de tüm il ve bazı ilçe merkezleri ile Lefkoşa'da, 160 sınav merkezindeki 5 bin 727 sınav binasında, 89 bin 283 sınav salonunda gerçekleştirilecek. Sınav, saat 10.00'da başlayacak ve 160 dakika sürecek. Adayların sınava girecekleri binada en geç saat 09.00'da hazır bulunmaları gerekiyor.
BUNLAR YANINIZDA BULUNMASIN
Adaylar sınava gelirken yanlarında mutlaka 2011-YGS Sınava Giriş ve
Kimlik Belgesi ile nüfus cüzdanı veya pasaport bulunduracak. Üzerinde fotoğraf ve T.C Kimlik Numarası bulunmayan nüfus cüzdanları kabul edilmeyecek. Sınav binalarında hiçbir
eşya emanete alınmayacak. Sınavda kullanılacak
kalem, silgi, kalemtıraş, saat gibi gereçler ile
şekerleme ve peçete
ÖSYM tarafından sağlanacak, şeffaf pet
şişe içinde su getirilebilecek.
Midyat
Sanayici İşadamları Derneği ve Belediye Başkan Yardımcısı Metin Kutlu, ilçede ilk kez YGS'ye katılacak öğrencilere yönelik yapmış oldukları çalışmalardan dolayı teşekkür etti. MİSADER yönetimi esnaf ve
otel işletme yetkilileriyle görüşüp öğrencilere
indirim yapmaları için girişimde bulunmuş, işletmelere indirim uygulayacaklarını belirtmişti.