Sakarya'nın
Karasu ilçesi
Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ali Sezer,
deniz suyunun soğumasıyla
balıkların yer değiştirdiğini belirterek, "Balık olmadığı için ava çıkmıyoruz." dedi.
Sezer,
Cihan Haber Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, son kar yağışının ardından deniz suyunun soğuduğunu,
balıkların da
bölge değiştirdiğini ifade etti. Kooperatife kayıtlı 140 balıkçının bulunduğunu kaydeden Sezer, şunları söyledi: "Fırtına yok ama balık olmadığı için ava çıkılmıyor. Son kar yağışıyla birlikte nehirler kar sularını denize taşıyor.
Deniz suyu soğuyunca muhtemelen balıklarda derin sulara gitti. Bölgede barbun, istavrit. mezgit ve kalkan türü balıklar avlanıyor. Balık olmadığı için işler kötü gidiyor."
Bu yılki av
sezonunda balıkçının yüzünü
palamutun güldürdüğünü anlatan Sezer; "Bu sene palamut sezonu fena değildi. Bölüm bölüm balık oldu. Bu sezon en iyi palamuttu. Nispeten balıkçının yüzünü güldürdü." diye konuştu.
"KARASU LİMANI'NDA BALIKÇIYA YER YOK"
Yüksek Planlama Kurulu (YPK)'nın Karasu Limanı'nın yap, işlet, devret modeliyle tamamlanarak işletmeye açılmasını kararlaştırmasının ardından
limanda, balıkçıya yer ayrılıp ayrılmayacağı konusunda Denizcilik Müsteşarlığı'na yazı yazdıklarını bildiren Sezer, gelen cevapta limanda balıkçıya yer ayrılmayacağının belirtildiğini söyledi.
Balıkçı barınağı olarak 1994 yılında yapımına başlanan, daha sonra 2002 yılında Devlet Planlama Teşkilatı (DPT)'nca liman projesine dönüştürülen Karasu Limanı'nın yap, işlet, devret modeliyle tamamlanarak özelleştirileceğini dile getiren Sezer, şöyle konuştu: "Limanda
balıkçılar içinde yer ayrılmasını istiyoruz. Sakarya Nehri'nin ağzı sık sık kapanıyor. Kapandığı zaman balıkçılar mahsur kalıyor. Bu durum av sezonunun yaşandığı
Eylül ayında genelde yaşanıyor. Fırtınaya yakalanan balıkçı limana giremeyecek. Büyük teknelerin nehre giriş çıkışı olmayacak. Limanda balıkçılara yer tahsisi istiyoruz. Ya da nehrin ağzına bir mendirek yapılmasını talep ediyoruz."