Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri
Federasyonu (KASİF) Başkanı Osman Reis, kadınların iş hayatına girmesini
teşvik ederken onların çalışma ortamlarının da iyileştirilmesi gerektiğini savundu.
Kadınların birer 'anne' olduğundan hareketle, onlara uygun çalışma ortamlarının tesis edilmesi gerektiğine dikkat çeken Reis, "Bugün organize sanayi bölgelerimizde
kreş ve anaokulu yok. Bu şartlarda çalışan annelerin moral ve motivasyonunu düşünün.
Okul öncesi eğitim sosyal devlet anlayışının bir gereğidir. Bu nedenle organize sanayi bölgelerinin kreş ve anaokulu ihtiyacı mahalli ve kamu idareleri tarafından tesis edilmesi gerekir. Böylelikle çocuğunu iş yerine yakın bir kreş veya anaokuluna bırakan bir annenin de iş verimliliği daha yüksek olacaktır." dedi.
KASİF tarafından yürütülen '
Samsun,
Tokat,
Çorum ve Amasya'da Kadın İstihdamının Destekleme
Projesi ' kapsamında Tokat'ta da 'Hukuk Sekreterliği' ve 'Yönetici Asistanlığı' kursları açıldı.
KASİF Başkanı Osman Reis, federasyon olarak kadınların, gerek
girişimci ve gerekse çalışan olarak iş hayatına girişlerini son derece önem verdiklerini ve desteklediklerini hatırlatarak, özellikle iş piyasasına yönelik düzenlemiş oldukları meslek kurslarında ve projelerde kadınlara pozitif ayrımcılık uyguladıklarını, diğer taraftan kadınların iş piyasasına girişinin önündeki engellerin aşılması ve önyargıların kırılması için mücadele verdiklerini kaydetti.
Tokat
Aktif Sanayicileri ve İşadamları Derneği (AKSİAD) Başkanı Hasan Urhan da iş dünyasının ihtiyaç duyduğu kalifiye elaman sorununa bir nebze de olsun çözüm bulmayı amaçladıklarını vurguladı.
Tokat İl
Milli Eğitim Müdürü
Yaşar Petek ise Tokat'ın 2010 yılında AB projelerinde sıçrama yılı olduğu bilgisini verdi. 2010'da 39 tane projenin geçtiğini hatırlatan Petek, "Bu sıçrama, bilgilendirmeyle oldu. İnsanlar proje nedir bilmiyordu, biz de bilmiyorduk, proje deyince çok zor bir şey sanıyorduk, ama öğrenince öyle olmadığını gördük. Göreve geldiğim 2008'de Tokat'ta toplam 300 bin euroluk proje başvurusu vardı. 2009 yılı kabul listesi açıklandığında 5 tane projemizin geçtiğini gördük. Okullarımızda yaptığımız araştırmada proje yapacak yeterli insan kaynağının olmadığını gördük. 2010'da bin 800 küsur öğretmen, öğrenci ve
yöneticiye proje seminerleri yaptık.
Çalıştay anlamında seminerler düzenledik. Bizzat uygulamalı olarak eğitimler vererek çok ciddi bir çalışma içine girdik. Netice itibariyle 2010'da 39 tane AB projemiz geçti, yani 2009'da toplam kabul edilen projemiz 5 iken, 2010'da 39'a çıktı.
Bu rakamlar Tokat'ın nasıl bir sıçrama yaptığının açıkça göstergesidir." şeklinde konuştu.