Denizli'de yaban hayatı koruma programı kapsamında,
ekolojik dengenin korunması için doğaya
sülün ve
keklik bırakıldı.
Denizli
Orman Bölge Müdürü Mümtaz Kanat, gazetecilere yaptığı açıklamada, Denizli Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yaban hayatını koruma programı çerçevesinde doğaya 50 adet sülün ve 100 adet de keklik bıraktıklarını söyledi.
Doğaya bırakılan sülün ve kekliklerin
Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığına neden olan keneleri yiyerek yok edilmesinde de etkili olduğunu bildiren Kanat, yaban hayatının korunması ve doğadaki kanatlı sayısının artması için önümüzdeki aylarda da doğaya keklik ve sülün bırakmaya devam edeceklerini belirtti.
Doğal yaşamın ve ekolojik dengenin korunması amacıyla çalışmalar yaptıklarını dile getiren Kanat, şunları kaydetti:
''Sülün ve keklik gibi hayvanlar
Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığına neden olan keneleri yiyerek yok ediyor. Doğadaki keklik ve sülünlerin sayısı yaptığımız çalışmalarla çoğaldı. Doğaya bıraktığımız keklik ve sülünleri avcı derneklerimiz yetiştirdi.
Avcılarımız ve
bölgedeki köylülerimiz doğaya bıraktığımız sülün ve keklikleri koruma garantisi verdi. Müdürlüğümüze bağlı orman muhafaza memurlarımız da sülün ve keklikleri doğaya bıraktığımız bölgede sürekli devriye görevi yapacaklar. Bu hayvanları doğaya bırakmak kadar onları korumak da çok önemli. Bu konuda en büyük görev köylülerimize düşüyor.''
Kanat, konuşmasının ardından Avcı Dernekleri başkanlarıyla beraber sülün ve keklikleri doğaya bıraktı.
(İBS-MUS-SY-MTN)20.09.2011 19:34:28