Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ)
Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi yenidoğan, hematoloji ve onkoloji bölümlerinde yeni uzman doktorlar göreve başladı.
CÜ Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, hastanenin başhekimliğinde düzenlediği basın toplantısında, bin 60
yataklı üniversite hastanesinin Türkiye'nin en büyük hastanelerinden biri olduğunu ifade etti.
Bunun yeterli olmadığını, daha da büyümeleri gerektiğini belirten Prof. Dr. Dökmetaş, ''Ama büyümek için
eleman çok önemli.
Sağlık personeli ve kadro bulmakta zorluklarımız var'' dedi.
Son zorunlu
hizmet kadrosundan hastanelerine 4 değerli uzman doktorun aralarına katıldığını söyleyen Prof. Dr. Dökmetaş, pediatrik hematolojide Suar
Çakı Kılıç, yenidoğanda Fatih Bolat, tıbbi onkolojide Nalan
Babacan,
radyasyon onkolojide Yrd. Doç. Dr. Mehmet Fuat Eren'in hastanelerinde göreve başladığını bildirdi.
Önümüzdeki kurada ise pediatri bölümüne bir pediatrik kardiyoloğun gelmesini beklediklerini ifade eden Prof. Dr. Dökmetaş, ''Karar çıktı, zannedersem birkaç ay içesinde o da üniversitemizde olacak. Ne değişti son 3 yılda, yan dallarımızı neredeyse tamamladık. Üniversite hastanemizde son günlerde güzel işler oluyor. Sıkıntılarımız da var'' dedi.
Öğretim üyesi sayısının 80
profesör, 40 doçent, 60 yardımcı doçent olmak üzere 180 olduğunu anlatan Prof. Dr. Dökmetaş, ''Bir tıp fakültesi için bu kadro çok iyi bir kadro. 224 araştırma görevlimiz, 362 hemşiremiz var. Araştırma görevlisi ve hemşirede sıkıntımız var'' diye konuştu.
Özellikle hemşire konusunda yaşadıkları sıkıntıya değinen Prof. Dr. Dökmetaş, ''
Hemşirelerimiz can siperane çalışıyor, yeni hemşire kadromuz yok. Olanları 4-B'den biraz kadro almıştık, 60 civarında bir kadroydu onu kullanıma açıyoruz. Ve hizmet alımı şeklinde hemşire sayısını artırmaya çalışacağız. Üniversitemizin en büyük sıkıntılarından birisi hemşire eksikliği, bunu yakın zamanda gidereceğimize inanıyorum'' ifadelerini kullandı.
Yoğun bakımların bir hastanenin olmazsa olmazlarından olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Dökmetaş, ''Bizim son dönemlerde yoğun bakımda yatak sayısında ciddi artışlarımız oldu. En son pediatrik yoğun bakımı hazırladık, önümüzdeki günlerde açılışını yapacağız'' dedi.
Sıkıntılarından birisinin yenidoğana gelen bebeklerin annelerinin kalacakları bir mekan olmaması olduğunu aktaran Prof. Dr. Dökmetaş, hayırseverlerin de katkısıyla ''anne odası'' diye bir alan oluşturduklarını, açılışını iki hafta sonra yapacaklarını bildirdi.
Hastanede bir
yanık ünitesi yapmak istediklerini de açıklayan Prof. Dr. Dökmetaş, çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.
(DOĞ-YLZ)18.08.2011 15:22:09