Ankara'nın
Çubuk ilçesinde
Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) tarafından tespit edilen
termal suyun çıktığı
bölge, Çubuk Belediyesi tarafından ihaleyle alındı.
Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, AA muhabirine yaptığı açıklamada, MTA tarafından ilçenin Özlüce köyünde tespit edilen termal suyun çıktığı bölgenin, belediye tarafından ihaleyle alındığını belirterek, Çubuk'un Ankara'nın en büyük termal bölgesi olacağını söyledi.
Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'yla birlikte yapılacak çalışmayla bölgenin
sağlık turizmine kazandırılacağını ifade eden Özden, ''Özlüce'de çıkartılacak termal su sağlık açısından çok önemli değerlere sahip. Başkentliler artık kilometrelerce ötelere gitmeden Çubuk'ta kurulacak termal tesislerde sağlık ve
şifa bulacak. Sadece Başkentliler değil, Türkiye'den dünyadan binlerce insan sağlık ve şifa için Çubuk'a gelecek.
Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'yle birlikte bölgede sağlık alanında önemli yatırımlar yapılacak'' diye konuştu.
Özden,
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Anraka projeleri arasında
jeotermal kaynakların daha etkin kullanımı ve sağlık turizmine yeni yatırımların yapılmasının olduğunu hatırlatarak, ''Bizde buradan yola çıkarak MTA'dan Özlüce'deki termal kaynakları almaya karar verdik. İlçemiz Ankara'nın hemen yanı başında, ulaşımı en kolay ilçedir. Uluslararası havaalanı sınırlarımız içerisinde. Çubuk her bakımdan sağlık turizminin merkezi olmaya elverişlidir'' dedi.
-TERMAL KAYNAKTAN SERACILIKTA DA YARARLANILACAK
Özlüce'de bulunan termal kaynakların süs bitkilerinin yetiştirilmesi ile seracılığın yaygınlaştırılmasında kullanılacağını dile getiren Özden, şunları kaydetti:
''
Ankara Valisi sayın Alaaddin
Yüksel turizmin merkezi olan Antalya'da görev yaptığı dönemlerde, önemli projelere
imza attı. Turizmi çok iyi bilen sayın valimizin, ilçemizde çıkan bu potansiyeli harekete geçirme konusunda gerekli destekleri vereceğine inanıyoruz. Bu konuda kendisiyle görüşeceğiz 18 bin 300 hektarlık alanda bulunan jeotermal kaynağın işletilme hakkını belediye olarak biz aldık. 600 metrede bulunan termal su, 42 derecede yeryüzüne çıkmaktadır. Belediye olarak girdiğimiz ihaleyi 245 bin dolara aldık. İlçemizde yatırım yapmak isteyen tüm girişimcilere kapımız sonuna kadar açıktır. İlçemiz sağlık turizmi bakımından Türkiye'nin gözdesi olacak.''
-HASTANE VE KÜR MERKEZİ KURULACAK-
Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan da, Çubuk'un ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesinin geleceği bakımından Özlüce'de bulunan termal kaynakların çok önemli olduğunu, bölgede birçok yatırımın yapılabileceğini söyledi.
Sadece bir kuyudan çıkan suyun kapasitesinin yaklaşık 3 bin yataklı
hastaneye yeteceğini anlatan Doğan, ''Öncelikle Çubuk'a ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. 80 kilometrelik bölgenin belediye tarafından alındığını düşünürsek, çok büyük yatırımların yapılabileceği kapasitede bölge. Biz daha çok sağlık yönü ağırlıklı bir üniversiteyiz. Bu nedenle bu bölgede biz üniversite olarak hastane ve kür merkezi kurmayı planlıyoruz. Ancak bu bölgede hastane, fizik
tedavi merkezi, dünyada yeni konsept olan klinik
otel ve termal otel alanlarında yatırımlar yapılabilir.
Proje hazırlayarak Ankara Kalkınma Ajansı'na sunmaya karar verdik ve bu konudaki çalışmalarımıza da başladık'' diye konuştu.
(HY-ZHL-OSM)16.07.2011 10:58:53