Muş
Kadın Doğum ve
Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne getirilen 10 aylık bebeğin yanlış
tedavi sonucu
felç kaldığı iddia edildi.
Muratpaşa Mahallesi'nde ikamet eden 4 çocuk
babası Adnan ve Elif Gürler çiftinin en
küçük çocukları 10 aylık
Medine Gürler, yaklaşık 3 hafta
hastaneye getirildi. İddiaya göre
bronşit şüphesiyle
hastaneye yatırılan minik Medine, 2 hafta sonra hareketsiz bir şekilde aileye teslim edildi. Hastane önünde gazetecilere açıklama yapan baba Adnan Gürler, doktorlara tepki gösterdi. Çocuğuna yanlış tedavi uygulandığını iddia eden Gürler, hastaneye her gelişinde kovulmakla tehdit edildiğini söyledi.
Doktorlara yalvarmasına rağmen başka bir ile sevk edilmediğini iddia eden Gürler; "Benim çocuğum bronşit şüphesiyle hastaneye yatırıldı. Buraya getirdiğimde çocuğum emekliyordu. 14 gün sonra çocuğum hareketsiz kaldı. 14 gün boyunca çocuğumu sevk etmeleri için doktorlara yalvardım. Çocuğumu sevk etmediler. Basına haber verdiğim için bugün hastanenin önüne 3 tane
ambulans getirildi. Daha önce hastaneye geldiğimde beni kovuyorlardı. Ben
kavga için hastaneye gitmiyorum, çocuğumun iyileşmesi için gidiyorum." dedi.
Gözyaşlarına hakim olamayan anne Elif Gürler ise kızının 2 hafta boyunca hastanede kaldığını ve hareketsiz bir şekilde kendisine teslim edildiğini iddia etti.
'BESLENME BOZUKLUĞU VAR'
Konuyla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan ve bebeğin beslenme bozukluğu nedeniyle Muş Kadın Doğum ve
Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne getirildiğini ifade eden İl
Sağlık Müdürü Dr. Kenan Akpolat; "Burada gerekli tahliller yapıldıktan sonra hastamız yatırılmış. Yaklaşık 25 gün hastanemizde yatarak tedavi edildikten sonra Metabolik Sendrom düşüncesiyle
Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk edilmiş. Oradaki tedavi devam ediyor, herhangi bir sonuca bağlanmamış. Epilepsi şüphesiyle takipleri devam ediyor. Hastamız iddia edildiği gibi felç değil, sadece kuvvet azlığı var." dedi.
Şikayetler üzerine idari
soruşturma başlattıklarını dile getiren Kenan Akpolat şöyle konuştu: "Çocuğa yanlış bir tedavi uygulanmamış.
Beslenme bozukluğuna bağlı
vücut zayıf kalmış. Gerekli tedavi yapıldıktan sonra beslenmesi düzeltilmiş. Eğer hasta yakınlarının böyle bir iddiası varsa adli makamlara başvurabilirler. Biz de şikayetler üzerine idari soruşturmayı başlattık. Hastanın ambulansla gitmesi isteniyordu. Hekimlerimiz acil hasta olmadığı için ambulansa gerek görmediler. Hastamız 10 aylık olduğu için hususi otomobille de gidebilirdi. İddia edildiği gibi ambulans verilmemesi söz konusu değil. Ayrıca hasta yakınlarıyla gerekli görüşme yapıldıktan sonra maddi durumları düşük olduğu için ambulans tahsis edilmiştir."
Öte yandan 10 aylık Medine Gürler, Muş Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi tarafından verilen ambulansla Elazığ
Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne götürüldü.