Çevre ve
Orman Bakanlığı, Göksu deltasındaki 209
kaplumbağa yuvasını korumaya aldı. Özel Çevre Koruma Kurumu tarafından 2010 yılında başlatılan Göksu Deltası Özel Çevre Koruma Bölgesi Habitat ile Tür İzleme ve Koruma Projesi tamamlandı. Çalışmalar neticesinde 332 kuş ve 442 bitki türü kaydedildi. Delta kumsalında ise
deniz kaplumbağalarını
izleme ve koruma çalışmaları esnasında 209 tane yuva tespit edildi.
Konu hakkında yazılı bir açıklama yapan Bakanlık, caretta caretta türüne ait 185, chelonia mydas türüne ait 23 ve trionyx triunguis türüne ait 1 yuva bulunduğunu bildirdi. Yuvaların 93'ü tam ve 9'u yarım olmak üzere 102 tanesinin predasyona uğradığı, 107'sinin sağlam olduğu belirtildi. Yuvaların 40 tanesi kuluçka alanlarına taşındı, 11'i de kum altı kafesiyle korumaya alındı. Toplam 554 adet yuvasız çıkışınsa 509'unun caretta caretta, 39'unun chelonia mydas, 6'sının trionyx triunguis türüne ait olduğu tespit edildiği.
Bunun yanısıra Türkiye'de sadece Göksu deltasında ürediği bilinen ve nesli dünyada tehdit altında olan yaz ördeğinin birkaç çiftinin ürediği saptandı. Saz horozunun da deltadaki nüfusu ve sayısındaki değişimler, habitat seçimi ve üreme biyolojisi gözlemlendi. Ayrıca 20-30 çift turaçın ve nesli tükenme tehlikesi altında olan pasbaş patkanın da deltadaki Akgöl'de ürediği kaydedildi.