Türkiye Belediyeler Birliği ile
Kayseri Su ve
Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (KASKİ) işbirliğiyle belediyelere yönelik düzenlenen eğitim programları Kayseri'de başladı.
Hilton Kayseri Oteli'nde düzenlenen ''
Çevre ve
Havza Koruma İlkeleri İle Atıksu Yönetimi'' eğitimi programının açılışında konuşan KASKİ Genel Müdürü Ender Batukan, Türkiye'de işletilen içme suyu ve atıksu tesislerinin gerektiği gibi çalışıp çalışmadığı ve buralarda görev yapan
personelin yeterli olup olmadığı konusunda yaptıkları değerlendirme sonucunda bu tür eğitim programlarının şart olduğuna karar verdiklerini söyledi.
Kayseri'de başlayan ve başka illerde devam edecek olan eğitim programlarında teorik eğitimin yanı sıra uygulamalı eğitim de yapılacağını belirten Batukan, şunları söyledi:
''Kayseri'de 1997'de içme suyu rehabilitasyon çalışması başlattık. O dönem içme suyunda kayıp kaçak oranı yüzde 54 civarındaydı. Su ihtiyacının giderek artacağı ve
2020 yılında nüfusun yüzde 70'inin şehirde yaşayacağını öngörerek, hem su temini, hem de kayıp kaçakların azaltılması konusunda çalışma yaptık. Öncelikle su kayıpların nedenlerini araştırdık, daha sonra bunların nasıl önlenebileceğini değerlendirdik ve son olarak bu çalışmaların finansmanının nasıl karşılanacağını karara bağladık. Bu çalışmamız, biraz sorumluluk bölgemizin gelişmesine bağlı olarak biraz gecikmeyle gelecek yıl tamamlanacak. Bu yıl kayıp kaçak oranı yüzde 17'ye geriledi. Yeni yapılacak ölçmeyle bu oranın yüzde 10'un altına düşmesini bekliyoruz.''
Yürüttükleri tüm çalışmalarda eğitimin çok büyük önem taşıdığını anlatan Batukan, bu nedenle bu eğitim programlarının önem taşıdığını kaydetti.
Türkiye Belediyeler Birliği
İmar Şehircilik ve Çevre Müdürü Ayşe
Ünal da, birliğin faaliyetleri ve amaçları ile belediyelerin görevleri hakkında bilgi verdi.
İçme suyu ve atıksu konusunda çalışmalar yürüten belediyelerin bu alanda yetişmiş personel ihtiyacı hissettiklerini dile getiren Ünal, bu nedenle bu tür eğitim faaliyetleri düzenlediklerini belirtti.
(TEV-İÇR)10.10.2011 13:06:42