Batman Üniversitesi Fen-
Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Katıhal Fiziği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Fizik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ömer Güllü, canlılarda genetik bilgiyi meydana getiren DNA'yı
elektronik aygıtların elektronik ve optik özelliklerinin modifikasyonunda kullandı.
Yrd. Doç. Dr. Güllü, DNA'nın elektronik bir malzeme olarak elektronik ve optik devre elemanlarında kullanılmasıyla elde ettikleri verileri, uluslararası indekslerce (Web of
Science) taranan Applied Physics Letters, Applied Surface Science, Microelectronic Engineering gibi yüksek etki faktörüne sahip ünlü fizik dergilerinde yayınlatmayı da başardı.
GÜLLÜ: BİLİM'E LAYIK OLMAYA ÇALIŞIYORUZ
Merkezi araştırma laboratuvarının kurulması ile Batman'ın bölgede ileri fizik araştırmaları için bir çekim merkezi olacağını belirten Yrd. Doç. Dr. Güllü, ulusal ve uluslararası araştırıcıların Batman'a araştırma yapmak üzere gelmelerinin en büyük hedefleri olduğunu belirtti.
Öte yandan Güllü, "Üniversitemizde bilimsel etkinliklerin gerçekleştirilmesi, bilimsel sempozyum, çalıştay ve kongreler düzenlenmesi için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Önümüzdeki yıl içinde üniversitemizde bir çalıştay düzenlemek için çalışmalarımızı yoğunlaştırdık.
Araştırma grubumuz,
Atatürk Üniversitesi,
Muğla Üniversitesi,
Dicle Üniversitesi,
Bingöl Üniversitesi ve
Rusya-Saint
Petersburg üniversitelerinden konularında uzman araştırmacılarla ileri araştırma projelerini gerçekleştirmek üzere yoğun çaba harcamaktadır." dedi.
Araştırma grubu tarafından 2009-2010 yılları arasında SCI kapsamındaki dergilerde yayımlanan bilimsel eserlerin sayısının üniversite adına yapılan toplam yayın sayısının önemli bir kısmını oluşturduğunu, bundan da ayrıca gurur duyduklarını belirten Yrd. Doç. Dr. Güllü sözlerini şöyle sürdürdü:
"Merkeze laboratuvar cihazları satın alınırken fizik ileri araştırma grubu cihazlarına öncelik tanınması hususunda başta sayın rektörümüz olmak üzere üniversite üst yönetiminin teveccühlerine ve bilim dünyasına her zaman layık olmayı istiyoruz."