İstanbul'un en büyük ilçesi olan
Bağcılar'da 2010 yılında yaklaşık 260 bin ton evsel ve ambalaj atık toplanarak
geri dönüşüme gönderildi. Bitkisel atık yağlar, piller ve
elektronik atıkların da yine aynı şekilde toplanarak geri dönüşümü sağlanıyor.
Çevre etkinliklerine büyük önem veren
Bağcılar Belediyesi, geri dönüşüm uygulamalarında da örnek çalışmalar yürütüyor. Bir taraftan ilgili firmalarla protokoller imzalayan Bağcılar Belediyesi diğer taraftan da vatandaşların geri dönüşüm konusunda bilinçlenmesi için seminerler ve konferanslar düzenliyor.
Atıkların en büyüğünü evsel atıklar oluşturuyor. Bağcılar Belediyesi ekipleri 2010 yılı içerisinde toplan 251 bin 235 ton çevresel atığı toplayarak geri dönüşüme gönderdi.
Kağıt, karton,
metal, cam vb. ambalaj atıkların da geri dönüşümü sağlanıyor.
Elektrik ve elektronik atıkların geri dönüşümü ve bitkisel atık yağların geri dönüşümü ile ilgili de protokoller imzalayan Bağcılar Belediyesi, çevrenin daha
temiz kalmasını ve atıkların en iyi şekilde değerlendirilmesini amaçlıyor. Belediye ekipleri tarafından 2010 yılında 5 bin 835 ton ambalaj atık ile 6 bin 552 kilogram atık pil ve 2 bin 650 kilogram elektronik atık, geri dönüşüm için toplandı.
Bitkisel atık yağların da geri dönüşümü sağlanıyor. 2010 yılında 61 bin 253 litre atık yağ geri dönüşüm için toplandı.
OKULLARDA GERİ DÖNÜŞÜM SEMİNERLERİ VERİLİYOR
Geri dönüşüm uygulamalarını, ilçe geneline yaymaya çalışan Bağcılar Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü görevlileri tarafından vatandaşlara yönelik bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları yürütülüyor. Yapılan çalışmalar kapsamında okullarda da öğrencilere yönelik bilinçlendirme seminerleri veriliyor.
Bağcılar Belediye Başkanı
Lokman Çağırıcı, geri dönüşümü önemsediklerini söyledi. Kullanılan ürünlerin yeniden değerlendirilmesinin hem kaynakların kullanımı açısından önemli olduğunu hem de daha temiz bir çevre için önemli olduğunu ifade eden Çağırıcı, toplumdaki duyarlılığın daha da artırılması gerektiğini söyledi.