Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma
Şahin, tarım işçisi
ailelerin çocuklarının eğitiminin aksaması konusuna ilişkin, ''Genelgelerin yetersiz kaldığı yerde yasal boyutun güçlendirilmesi gereken çalışmayı başlattık'' dedi.
Fatma Şahin,
bakanlığı tarafından düzenlenecek valiler
bölge toplantısı için geldiği
Şanlıurfa'da gazetecilere yaptığı açıklamada, göreve geldiği günden itibaren Doğu ve Güney
doğu'da bakanlığı bünyesindeki çalışmaların hızlandırıldığını ifade etti.
Ekonomik kalkınmayla beraber yeni dönemde, ''ustalık dönemi''ne yakışır şekilde sosyal politikaları daha da güçlendirmeye çalıştıklarını ifade eden Şahin, icracı bir
bakanlık olarak çok geniş bir kitleye hitap ettiklerini dile getirdi.
Bakan Şahin, Ankara'da oturup Şanlıurfa ve
Güneydoğu ile ilgili çözüm üretmenin doğru olmadığı kanaatini taşıdığını, yerel çözümlerle yol aldıklarında daha fazla yol kat edeceklerine inandıklarını söyledi.
Şanlıurfa'da gerçekleştirilecek toplantıda, sosyal politikalar adına bölgede yapılacak çalışmaları ve izlenilecek yolları belirlemek için biraraya geleceklerini ifade eden Şahin, yapılacak çalışmaların ardından tüm Türkiye'de ve bölgede yapısal reformları gerçekleştirmek istediklerini belirtti.
-''TARIM İŞÇİSİ AİLELERİN ÇOCUKLARININ EĞİTİM SORUNU''-
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bakan Şahin, tarım işçisi birçok ailenin çocuklarının okula gidemediğinin ifade edilmesi üzerine Bakan Şahin, şunları kaydetti:
''
Milli Eğitim Bakanımız Ömer
Dinçer, Çalışma ve Sosyal
Güvenlik Bakanlığı döneminde tarım işçileri ve onların çocuklarıyla ilgili bir çalışma yaptı.
Mecliste tarım işçilerinin çocuklarıyla ilgili
araştırma komisyonu kurularak, araştırmalar yapıldı. Sonucunda bir
genelge yayımlandı. Hareket eden tarım işçisi ailelerin en büyük sorunu, çocuklarının eğitimidir. O günden itibaren radikal değişimler başladı. Biz geçen hafta Milli Eğitim Bakanımızla kendi bünyemizde neler yapılabileceği konusunda biraraya geldik, sorunları görüştük. Genelgelerin yetersiz kaldığı yerde yasal boyutun güçlendirilmesi gereken yasal çalışmayı başlattık. Eğitim olmazsa olmazımız, ilk önceliğimizdir.''
10 yıllık iktidarları döneminde bu konuda ciddi manada 10 kata varan
bütçe artışı sağladıklarını hatırlatan Bakan Şahin, şöyle devam etti:
''Özellikle kız çocuklarımızın okullaştırılması kapsamında projelerle, 400 bine yakın kızımızı okullaştırdık. Bu alanı da önemsiyoruz, bu ülkemizin realitesidir. Buna uygun çözümleri, hem ailelerin
ekonomik olarak kendilerini geçindirmelerini hem de çocuklarının eğitimiyle ilgili zorunlu eğitimi tamamlamaları gereken mekanizmayı hükümet olarak ilgili bakanlarımızla beraber takibini yapmak durumundayız. Önemli bir alan, biz elimizden geleni yapacağız. Milli Eğitim Bakanımızla birlikte bölgeye gelip, bu konuların üzerinde tamamlamayıcı çalışmalara devam edeceğiz.''
-''ÇOCUK YAŞTAKİ EVLİLİKLER''-
Bir basın mensubunun, Türkiye'de çok sayıda
18 yaş altı evliliklerin bulunduğunu ifade ederek, konuyla ilgili görüşlerini sorduğu Bakan Şahin, ''Türk
Ceza Kanunu'na, evlilik yaşı ve anne
baba rızası çok net bir şekilde konuldu. 35 yıl sonra
ceza kanunu AK Parti döneminde değiştirildi. Buna rağmen zihinsel dönüşüm ve ailelerin bilinci çok önemli. Biz de ilgili bakanlıklar olarak valilerimizle birlikte bilinç yükseltmemiz gerekiyor. Bazı milletvekillerimizin bu konuya ilişkin yürüttüğü araştırmalar var. Arkadaşlarıma talimat verdim, meclis açılmadan önce bu konuyu gündeme alacağız'' dedi.
Bakan Fatma Şahin, Şanlıurfa'nın bu dönem parlamentoda şanslı olduğunu da ifade ederek, AK Parti Şanlıurfa
Milletvekili Zeynep Armağan
Uslu gibi uluslararası tecrübesi olan bir kadın milletvekilinin olduğunu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı
Faruk Çelik başkanlığında çözüm odaklı bir ekibin kurulduğunu belirtti.
Şahin, ''Ben inanıyorum ki birçok sorun alanı hepimizin birbiriyle olan koordinasyonuyla, çözülerek geride kalacaktır'' dedi.
Bakan Şahin, daha sonra basına kapalı olarak gerçekleştirilen sıra gecesine katıldı.
(RUF-YSN-İSM-ZVR)19.09.2011 23:59:37