YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf
Ziya Özcan, ''Bu sadece
İngilizce öğretme meselesi değil. Biliyorsunuz, iki
ülke arasındaki diplomatik ve politik ilişkilerin de ileri gitmesi için çok önemli bir olay'' dedi.
YÖK Başkanı Prof. Dr. Özcan ile ABD'nin
Ankara Büyükelçisi Francis
Ricciardone, YÖK-Fullbright arasında imzalanan
protokol kapsamında ABD'den gelen 60 okutmanla tanışma toplantısına katıldı.
Programa ilişkin bilgi veren YÖK Başkanı Özcan, göreve yeni atandığında bu programı hazırladıklarını, iki yıl
hazırlık dönemi geçtiğini söyledi.
Program kapsamında ABD'den gelen 60 İngilizce öğretme yardımcısının sınıfta
ders vermeyeceğini belirterek, ''Hoca dersi verip çıktıktan sonra sınıfa girip öğrencilerle pratik
uygulama yapacak. Bu arkadaşların, öğrencinin lisan konuşmasındaki cesaretini artırması bakımından önemli olduğunu düşünüyoruz'' dedi.
Geçen sene gelen okutmanların çok başarılı olduklarının tespit edildiğini ifade eden Özcan, şöyle dedi:
''Onların burada olmasından çok mutluyuz. Bu sadece İngilizce öğretme meselesi değil. Biliyorsunuz, iki ülke arasındaki diplomatik ve politik ilişkilerin de ileri gitmesi için çok önemli bir olay. Buradaki her arkadaşımız bu kültürü ve birazcık da dili öğrendikten sonra geriye gittiğinde bizim büyükelçimiz gibi hareket ediyor kendi ülkesinde.
Türkiye'nin meselelerine sahip çıkıyor.''
Önümüzdeki yıllarda da bu programa sayıyı daha da artırarak devam etmek istediklerini belirten Özcan, bu programı gören Almanlardan ve Fransızlardan aynısını yapmak için talep geldiğini kaydetti. Özcan, Fransızlar ile dil öğretme yardımcısı konusunda anlaştıklarını, bu çalışmanın uluslararası bir
model olma yolunda ilerlediğini söyledi.
-ABD BÜYÜKELÇİSİ RICCIARDONE-
ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ricciardone de gerek Fullbright bursunun, gerekse bu protokolün ABD'nin yaptığı en iyi işlerden biri olduğunu söyleyerek, eskiden yararlandığı bu bursun kendi hayatını da değiştirdiğini kaydetti.
Bu girişimin Türkiye- ABD ilişkilerinin geliştirilmesi ve halkların birbirlerini daha iyi anlamaları açısından önemli olduğunu belirten Ricciardone, ABD Başkanı Barack Obama'nın ziyaret etmek için ilk Türkiye'yi
tercih etmesinin ABD'nin Türkiye'ye verdiği önemi gösterdiğini ifade etti.
Ricciardone, Türkiye'nin ABD'nin iyi bir müttefiki olduğuna, iki ülkenin uzun yıllar boyunca komünizmme karşı birlikte durduğuna işaret etti. Ricciardone, günümüzde de arada sırada olan bazı siyasi görüş ayrılıklarına rağmen iki ülke arasında sağlam bir
işbirliği olduğunu kaydetti.
Okutmanların Türkiye gibi bir ülkede bulunmaları açısından çok şanslı olduklarını ve görev yapacakları farklı bölgelerde çok güzel tecrübeler edineceklerini dile getiren Ricciardone, Türkiye'nin çok dinamik, dünyaya açık bir ülke olduğunu belirtti.
Türk halkının kendisine konulan limitlerden hoşlanmadığını da ifade eden Ricciardone, sosyal medyanın da Türkiye'de hızla gelişmekte olduğunu anlattı. Ricciardone, İngilizce öğreniminin önemine de işaret ederek, okutmanlara başarılar diledi.
(HİL-GLS-ZVR)08.09.2011 16:55:01