9. Uluslararası Eller Bilimde Konferansı

9. Uluslararası Eller Bilimde Konferansı -Yurt içi ve yurt dışından 150ye yakın bilim insanının katıldığı konferansta, bilimin toplumun anlayabileceği hale nasıl getirileceği tartışılıyor


ANTALYA (A.A) - 9. Uluslararası Eller Bilimde Konferansı, Antalyanın Kemer ilçesine bağlı Göynük beldesinde başladı.
     Göynükteki Vogue Avantgarde Otelde yapılan konferansa ev sahipliği yapan Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mimar Türkkahraman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, konferansın bu yıl 9uncusunun yapıldığını kaydetti.
     Konferansın uluslararası üniversiteler, akademisyenler ve sivil toplum kuruluşları tarafından her yıl bir ülkede düzenlendiğini anlatan Türkkahraman, konferans ile bilimin toplumun anlayabileceği hale getirilmesi ve toplumun hayatına yön vermesinin amaçlandığını ifade etti.
     Prof. Dr. Türkkahraman, bilimin insan hayatındaki yeri ve önemine vurgu yapılan konferansa yurt içi ve yurt dışından 150ye yakın katılım olduğunu söyledi.
     Konferansta tüm insanlık adına bilimin öneminin tartışıldığına değinen Türkkahraman, Bilim adamı içinde yaşadığı kültürü, çevreyi tanımalı ama aynı zamanda dünyanın gidişatını da görebilmeli. Yerelden evrensele ulaştığı zaman insan bilim insanı olabiliyor dedi.
     Konferans, 21 Ekimde sona erecek.
    
     Muhabir: Güç Gönel
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 9. Uluslararası Eller Bilimde Konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER