8. Balkanlılar Halk Dansları Festivali

8. Balkanlılar Halk Dansları Festivali -Festivale katılan ülkelerin temsilcileri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlunu ziyaret etti


İZMİR (A.A) - İzmirde düzenlenen 8. Balkanlılar Halk Dansları Festivaline katılan ülkelerin temsilcileri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlunu ziyaret etti.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, meclis salonundaki ziyarette yaptığı konuşmada, Atatürk tarafından Balkan ülkeleri arasındaki dostluğun pekiştirilmesi amacıyla 1936 yılında başlatılan festivale 70 yıl ara verildiğini, son 6 yıldan bu yana ise organizasyonu gerçekleştirdiklerini söyledi.
     Festivalin artık bir gelenek haline geldiğini ifade eden Kocaoğlu, Bu festival, barış köprülerine bir derece katkıda bulunursa biz kendimizi mutlu hissedeceğiz dedi.
     Bosna Hersekin İzmir Fahri Konsolosu Kemal Baysak ise festivalin canlandırılmasını sağlayan Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.
     Balkan ülkelerinin kültür ve sanat alanında tek millet olduğunu dile getiren Baysak, Çok güzel bir hafta geçiriyoruz, ayrılacağımız için ise hüzün yaşıyoruz. 9. festivalde buluşmak dileğiyle diye konuştu.
     Kocaoğlu, festivale katılan ülkelerin temsilcilerinin verdiği hediyeleri kabul etti, konuklara çeşitli hediyeler sundu.
     12 ülkeden 450 kişinin katıldığı ve 5 Ekimde başlayan festival, yarın sona erecek.
    
     Muhabir: Senem Yazıcı / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber 8. Balkanlılar Halk Dansları Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER