8 Nisan Dünya Romanlar Gününe doğru

8 Nisan Dünya Romanlar Gününe doğru -Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Şallı mesaj yayımladı


EDİRNE (A.A) - Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Turan Şallı, 8 Nisan Dünya Romanlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Şallı, mesajında, 8 Nisan Dünya Romanlar Gününün Avrupada suni olarak yaratıldığını ve bu günün Türkiyedeki Romanlarla ilgili olmadığını belirtti.
     8 Nisan Dünya Romanlar Gününün Türkiyede kutlanmasına karşı olduklarını ifade eden Şallı, şunları kaydetti:
     Ülkemiz değişik etnik guruplardan oluşmuştur. Diğer gruplar da çıkar kendi günlerini ilan ederse toplumdaki ayrışmalardan birlik ve beraberliğimiz olumsuz etkilenir. Edirnede hiçbir zaman kutlanmayan, çıkış noktası Avrupa olan Dünya Romanlar günü, kışkırtmadan öte gitmeyen anlamsız ve değeri olmayan fitne günüdür. Maalesef bazı belediyeler Romanlara şirin gözükmek, oylarını almak için bu günü şenlik havası içinde kutlamaları yönünde destek vermekte, bazı Roman dernek ve federasyonları konuyu tam olarak anlayamamış, yönünü ve yörüngesini şaşırmış kutlamalara yön vermektedirler. Bizim böyle günlere ihtiyacımız yoktur. Hepimiz bu ülkenin bireyleri olup, gurur ve manevi değerlerimiz olan milli ve dini bayramlarımızın olması bize yeter.
    
     Muhabir: Cihan Demirci
     Yayıncı: Erdal Turanlı
<< Önceki Haber 8 Nisan Dünya Romanlar Gününe doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER