8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü -AK Parti Muğla İl Başkanı Öztürk: -Huzurlu, mutlu bir aile yapısının oluşturulmasında ve güçlü bir toplumsal yapının kurulmasında kadınlar her zaman önemli rol oynamıştır


MUĞLA (A.A) - AK Parti Muğla İl Başkanı Nihat Öztürk, huzurlu, mutlu bir aile yapısının oluşturulmasında ve güçlü bir toplumsal yapının kurulmasında kadınların her zaman önemli rol oynadığını bildirdi.
     Öztürk, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, toplumun temelinin aile, ailenin temelinin ise kadınlar olduğunu belirtti.
     Kadınların toplumsal ve ekonomik yaşamdaki gelişmelerin temel ögesi olduğunu kaydeden Öztürk, mesajında şu görüşlere yer verdi:
     Huzurlu, mutlu bir aile yapısının oluşturulmasında ve güçlü bir toplumsal yapının kurulmasında kadınlar her zaman önemli rol oynamıştır. Toplumun temel taşı kadınlarımız, baş tacımızdır. Kadın annedir, şefkattir, özverilidir. Bizlere iyiyi, doğruyu, sevgiyi, saygıyı, paylaşmayı öğreten ilk öğretmendir. Dolayısıyla, kadınlarımızın eğitimli, bilgili ve bilinçli olması sağlıklı bir toplumun ön şartıdır.
     2002 yılından itibaren kadınlara büyük önem verdiklerini, kadınların siyasete aktif katılımlarını sağladıklarını anlatan Öztürk, kadın istihdamının önündeki engellerin kaldırılması ve kadınların şiddetten korunması için gerekli yasal düzenlemeler gerçekleştirdiklerini ifade etti.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Hatice Özdemir
<< Önceki Haber 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER