8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü -İl Genel Meclisi Başkanı Can, AK Parti İl Başkanı Açıkgöz, CHP İl Başkanı Kaytan, MHP İl Başkanı Kaya mesaj yayımladı


YOZGAT (A.A) - Yozgat İl Genel Meclisi Başkanı Ayhan Can, AK Parti İl Başkanı Fahri Açıkgöz, CHP İl Başkanı Onur Kaytan, MHP İl Başkanı Cevdet Kaya, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Can, mesajında, kadın her zaman toplum içinde önemli bir yere, göreve ve değere sahip olduğunu ifade ederek, yaşamı boyunca birçok güçlüğe katlanan ve büyük sorumluluklar üstlenen kadınlar, toplumsal yaşama etkin biçimde katılmaları, Türkiye Cumhuriyetinin en büyük hedefleri arasında olduğunu belirtti.
     Can, evinde anne, iş yerinde çalışan ve toplumda ise saygın bir fert olan kadınların, gerek toplumda ve gerekse ailede, önemli roller üstlendiğini kaydetti.
     Açıkgöz ise, Türk kadınının tarihin derinliklerinden bugüne toplumsal hayatın millet ve devlet yapısının temelinde yer alarak, her devirde ve şartta fedakarlıkların en yücesini yaptığını vurgulayarak, Ayağının altına cennet serileceği ile müjdelenerek dinimiz tarafından da yüceltilen kadınlarımızın gücü ile eğitimsizliğe, yoksulluğa, değişim ve dönüşüme, acıya ve gözyaşına karşı birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma içinde çözümler üretebileceğimize inancımız tamdır ifadelerini kullandı.
     Kaytan da, kadını ticari meta olarak görenlerin, siyasi sömürü aracı olarak kullananların, çocukların eğitimini ideolojileri ve kendi küçük dünyaları için araç olarak kullanmak isteyenlerin, toplumsal kalkınmaya ve toplumsal barışa hizmet etmelerinin mümkün olmadığı savundu.
     Kaya ise, kadının Türk aile yapısının temel direği olduğunu belirterek, MHPnin kadınlara olan saldırılara karşı var gücüyle karşı koyacağını kaydetti.
    
     Muhabir: Özcan Güney / Hakan Can Şahin
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER