8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü -Ankara Valisi Yüksel: Türk kadınının toplumsal yaşama katılımının giderek artması, milletimizin aydınlık yolunu daha da açacak ve topyekün kalkındıracaktır


ANKARA (A.A) - Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Türk kadınının toplumsal yaşama katılımının artmasının milletin topyekün kalkınmasının yolunu açacağını bildirdi.
     Yüksel, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Cumhuriyetin yükselmesinde ve demokrasinin gelişmesinde Ankaralı kadınlara büyük görevlerin düştüğünü kaydetti.
     Kanuni düzenlemelere ve alınan tedbirlere rağmen kadına yönelik şiddetin Ankarada varlığını sürdürmesinin kabul edilemeyeceğini vurgulayan Yüksel, şu ifadeleri kullandı:
     Türk kadınının toplumsal yaşama katılımının giderek artması, milletimizin aydınlık yolunu daha da açacak ve topyekün kalkındıracaktır. Ankara ilinde özellikle kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda gayretli, etkili ve sorumlu çalışmalar sürdürülecek olup, kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte bu önemli toplumsal sorunla mücadele kararlılıkla sürdürülecektir. Asil duyguların sahibi ve fazilet timsali Ankaralı Kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlar, saygılarımı sunarım.
    
     Muhabir: Enes Kaplan
     Yayıncı: Tolga Özgenç
<< Önceki Haber 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER