8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Midyat

8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Midyat-ta kutlandı


MARDİN (A.A) - Midyatta 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlandı.
     Midyat Halk Eğitim Merkezi (HEM) önderliğinde ve kadın derneklerinin katılımıyla düzenlenen etkinlik HEM salonunda yapıldı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı HEM Müdürü Yardımcısı Sevgi Oğuz, yaptı. Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayan Oğuz, Bugün tarih boyunca hak ve özgürlükleri başta olmak üzere, emeği için verdiği mücadeleleri, ciltler dolusu kitaplara sığmayan emekçi kadınların yani bizlerin günüdür. Biz de halk eğitim merkezi olarak, bu etkinliği düzenlememizin tek nedeni sadece kadınlar gününü kutlamak değil, bugün vesilesi ile müdürlüğümüzce yapılan çalışmaları sizlere tanıtma isteğimizdir. Birçok kadınımızın yaygın eğitim almalarına yardımcı olup meslek edinmeleri ve gelir elde etmelerini sağlayarak kadınlarımızın yanında olmaya devam etmekteyiz şeklinde konuştu.
     Yapılan konuşmaların ardından HEM kursiyerlerinin düzenlemiş oldukları el emeği göz nuru el işlemeler sergisi gezildi. Etkinlik, skeç, halk oyunları, seslendirilen türküler ve ardından ikram ile sona erdi.
     Etkinliğe Kaymakam Oğuzhan Bingöl, Cumhuriyet Başsavcısı Adnan Küçükyumuk, Belediye Başkan Yardımcısı Tevfik Baysal, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Sezgin Güverçin, HEM Müdürü Mehmet Altan ve kurum amirleri ve Vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Selahattin Erol
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Midyat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER