8 ildeki eş zamanlı dolandırıcılık operasyonu

8 ildeki eş zamanlı dolandırıcılık operasyonu -Mersin merkezli operasyonda, telefonla aradıkları kişilere, kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtıp dolandırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 29 zanlıdan 12si tutuklandı


MERSİN (A.A) - Mersin merkezli 8 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda, telefonla aradıkları kişilere, kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtıp dolandırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 29 zanlıdan 12si tutuklandı.
     Mersin Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince, Mersin, Adana, Bartın, Denizli, Gaziantep, İstanbul, Niğde ve Şanlıurfada vatandaşları cep telefonlarından arayarak, kendilerini hakim, savcı, polis gibi kamu görevlisi olarak tanıtan suç örgütü üyelerinin deşifre edilmesine yönelik başlatılan soruşturma kapsamında, 29 Haziran tarihinde 8 ilde eş zamanlı yapılan operasyonda gözaltına alınan 29 kişi ifadelerinin alınmasının ardından adliyeye çıkarıldı.
     Mahkemeye sevk edilen zanlılardan 12si çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve örgüte üye olmak suçlarından tutuklanırken, 17 zanlı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
     Bu arada, 17 Şubat 2012 tarihinde başlayan projeli çalışmalar kapsamında bugüne kadar 98 şüpheli hakkında işlem yapıldığı, bunlardan 32sinin değişik tarihlerde yakalanarak çıkarıldıkları mahkemelerce tutuklandıkları, 18inin ise ara yakalamalarda ifadeleri alınarak serbest bırakıldıkları öğrenildi. Soruşturma kapsamında 19 kişinin daha firari olarak arandığı belirtildi.
     Gözaltına alınan zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, 19 bin 252 TL, 52 dolar, 306 cep telefonu, 3 yüzük, 2 bilezik, 1 küpe, 1 altın zincir, 4 bilgisayar, 2 post cihazı ve banka hesaplarına el konulmuştu.
     Zanlıların yaklaşık 2,6 milyon liralık dolandırıcılık olayını gerçekleştirdikleri tespit edilmişti.
    
     Muhabir: Kerem Kocalar / Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber 8 ildeki eş zamanlı dolandırıcılık operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER