8 ilde eş zamanlı dolandırıcılık operasyonu

8 ilde eş zamanlı dolandırıcılık operasyonu -Mersin merkezli düzenlenen operasyonda telefonla aradıkları kişileri, kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtıp dolandırdıkları iddia edilen 29 zanlı gözaltına alındı


MERSİN (A.A) - Mersin merkezli 8 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda, telefonla aradıkları kişileri, kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtıp dolandırdıkları belirlenen 29 zanlı, gözaltına alındı.
     Mersin Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğünce Mersin, Adana, Bartın, Denizli, Gaziantep, İstanbul, Niğde ve Şanlıurfada vatandaşları cep telefonlarından arayarak kendilerini hakim, savcı, polis gibi kamu görevlisi olarak tanıtan şebekenin üyeleri takibe alındı.
     Bu kapsamda Mersin merkezli 8 ilde eş zamanlı yapılan operasyonda 29 kişi gözaltına alındı.
     19 kişinin arandığı operasyon kapsamında gözaltına alınan zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 19 bin 252 TL, 52 dolar, 306 cep telefonu, 3 yüzük, 2 bilezik, 1 küpe, 1 altın zincir, 4 bilgisayar, 2 post cihazı ve banka hesaplarına el konuldu.
     Zanlıların yaklaşık 2.6 milyon liralık dolandırıcılık olayını gerçekleştirdikleri tespit edildi.
     Diğer illerde gözaltına alınan zanlıların Mersine getirileceği, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edileceği kaydedildi.
     Emniyet yetkilileri, soruşturmanın ilk etabının 17 Şubatta başladığını, daha önce düzenlenen operasyonda 50 kişinin gözaltına alındığını, mahkemeye çıkarılan bu kişilerden 32sinin tutuklandığını hatırlattı.
    
     Muhabir: Kerem Kocalar / Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber 8 ilde eş zamanlı dolandırıcılık operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER