8 Dünya Mart Kadınlar Günü

8 Dünya Mart Kadınlar Günü -Gaziantep Valisi Ata: Çağdaş toplumların en önemli özeliklerinden biri her alanda kadın erkek eşitliğinin sağlanmasıdır


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Valisi Erdal Ata, çağdaş toplumların en önemli özeliklerinden birinin demokrasi kültürünün yerleşmesi, insan hak ve hürriyetlerinin özgürce kullanılması ve her alanda kadın erkek eşitliğinin sağlanması olduğunu bildirdi.
     Vali Ata, 8 Dünya Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, toplum ve aile hayatında kadının yerini ve önemini vurguladı.
     Bir çocuğun yetişmesinde en fazla emek harcayan kadının, aynı zamanda toplumu da şekillendirdiğini ifade eden Ata, kadınların toplumda hak ettikleri yeri alması ve yasaların verdiği hakları layıkıyla kullanabilmelerinin önemine dikkati çekerek, şunları kaydetti:
     Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürkün ileri görüşlülüğü sayesinde kadınların, yaşamın her alanına erkeklerle eşit şartlarda girmesini sağlayacak yasal düzenlemeler yapılmış ve dünyadaki birçok ülkeden önce ülkemizde yaşama geçirilmiştir. Türk kadını, özellikle Cumhuriyetimizin ilanıyla birlikte elde ettiği kazanımlarla siyaset, eğitim, yönetim, sanat, kültür, spor, sanayi, ticaret ve benzeri birçok alanda büyük başarılar elde ederek, ülkemiz adına her zaman gurur kaynağı olmuştur.
     Atatürkün Bir toplum aynı gayeye bütün kadınları ve erkekleriyle beraber yürümezse ilerlemesine ve medenileşmesine teknik bakımdan imkan, ilmi bakımdan da ihtimal yoktur sözleri ile modern Türkiyeyi kurma çabalarında, kadın erkek eşitliğinin önemini en güzel şekilde ifade etmiştir. Geleceğin çağdaş Türkiyesini kurma çabalarımıza, kadınlarımızın kendi sorunlarına sahip çıkarak, yaratıcı güçlerini ortaya koyarak ve daha iyi bir yaşam düzeyine ulaşmak için çaba göstererek, destek vermeleri gerekir.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan / Veli Gürgah
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber 8 Dünya Mart Kadınlar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER