731. Ertuğrul Gaziyi Anma ve Yörük

731. Ertuğrul Gaziyi Anma ve Yörük Şenliklerinin ardından -Bilecik Valisi Akpınar: -Şenlikler kapsamında pazar günü yapılan yürüyüşü cumartesi gününe alacağız, protokolün konuşmalarını da kısaltmayı öngörüyoruz (Foto


BİLECİK (A.A) - Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar, 731. Ertuğrul Gaziyi Anma ve Yörük Şenlikleri kapsamında pazar günü yapılan yürüyüşü cumartesi gününe alacaklarını ve protokolün konuşmalarını da kısaltmayı öngördüklerini söyledi.
     Akpınar, 731. Ertuğrul Gaziyi Anma ve Yörük Şenliklerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamalarda, şenlikler hakkında yöneticilerle durum değerlendirmesi yaptıklarını belirterek, törenler sırasında yaşanan izdiham sorunu nedeniyle bir takım ön tedbirler aldıklarını kaydetti.
     Şenliklere devlet büyüklerinin katıldığını anlatan Akpınar, şöyle konuştu:
     Vatandaşların rahatsız olmadan ve gönül kırgınlığı yaşamadan, tören alanından ayrılmasını istiyoruz. Yürüyüşler sırasında sıkışıklıklar ve izdihamlar yaşanıyor. Bunun sebebi ise tören alanının geniş, yürüyüş yolunun dar olmasıdır. Bu sıkıntı korumaların ve basın mensuplarının kendi görevlerini yapması üzerine büyüyor ve izdihama yol açıyor. İstemediğimiz, nahoş bir görüntü oluyor. Cumhurbaşkanımız, Meclis Başkanımız, Başbakanımız, Bakan ve muhalefet liderlerimiz geldiğinde de aynı görüntüler meydana geliyor. Halbuki biz bu şenlikleri düzenlerken kimsenin burnu kanamasın, rahatsızlık olmasın diye düşünüyoruz. Bunu önlemek için dün arkadaşlarla bir ön tedbir programı hazırladık. Şenlikler kapsamında pazar günü yapılan yürüyüşü cumartesi gününe alacağız, protokolün konuşmalarını da kısaltmayı öngörüyoruz. Dünkü şenliklerde 9 ayrı konuşma oldu. Bu kadar hoş geldin faslına gerek yok. Siyasi platform da değil burası. Türkiyede yüzlerce televizyon kanalı var. Siyasilerimizin görüşlerini her zaman anlatma şansları var.
     Törenleri anlamına uygun hale getireceklerini anlatan Akpınar, tören içeriğinde de değişiklikler yapacaklarını ve Söğüte gelen insanların rahatsız olmadan ağırlanmasını amaçladıklarını da sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Mehmet Candikmen / Muhsin Arslan
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber 731. Ertuğrul Gaziyi Anma ve Yörük Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER