7. Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali

7. Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali -Teması İmparatorluklar olarak belirlenen festivalde bu yıl yer alacak eserler, anketle belirlenecek -Sanatseverler, festivalin bir sosyal paylaşım sitesindeki sayfasında düzenlenen anke


ANTALYA (A.A) - Bu yılki teması İmparatorluklar olarak belirlenen 7. Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivalinde yer alacak eserlerin anketle belirleneceği bildirildi.
     Festival Direktörü Cem Karaca, yaptığı yazılı açıklamada, İmparatorluklar teması kapsamında bu yılki festival alanında Mısırdan Hititlere, Mayalardan Perslere, Babürlerden Osmanlıya kadar imparatorlukların canlandırıldığı eserlerin yer alacağını kaydetti.
     İmparatorlukların hangi sahnelerle temsil edileceğine yönelik araştırmaların sürdüğünü vurgulayan Karaca, sanatseverlerin görüş ve isteklerini değerlendirmek istediklerine dikkati çekti. Bu amaçla sanatseverleri facebook.com/antalyasandland adresindeki ankete katılmaya davet eden Karaca, 1 Nisanda sergide yapılacak heykellerin listesini kesinleştirerek kamuoyuyla paylaşacaklarını bildirdi.
     Festivalin bu yılki sloganını, Dünyaya hükmettiler, şimdi buradalar olarak belirlendiklerine değinen Cem Karaca, 100den fazla heykelin yaklaşık 10 ülkeden 30 kum heykeltıraşı tarafından, bir ayda ve 10 bin ton kum kullanılarak yapılacağını açıkladı.
    
     -250 ton kum kullanılarak 5 metrelik tuğra-
    
     Seçilen temanın ziyaretçilerin tarihe olan ilgisinin artmasına da katkı sunacağını düşündüğünü belirten Karaca, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Sergi alanında Osmanlı padişahlarının imzası niteliğini taşıyan tuğra yaklaşık 250 ton kum kullanılarak yapılacak. Özellikle yabancı ziyaretçilerimizi Türk tarihiyle en etkili ve vurucu şekilde tanıştırmak istiyoruz. Ayrıca Türk ziyaretçilere de unutamayacakları görsel bir şov sunmak arzusundayız. Özellikle genç nesil burada dünya tarihinin yanı sıra Türk tarihiyle büyüleyici bir atmosferde tanışma fırsatı bulacak. Festival eğlenceli bir ortamda, tarih bilgi ve bilincinin gelişmesine büyük katkı sağlayacak. Bunu sağlamak için en az 4-5 metre yüksekliğinde, görenleri hayrete düşürecek ve dünyada bugüne kadar yapılmış en büyük padişah tuğrasını sergileyeceğiz.
    
     Muhabir: Bekir Bektaş / Güç Gönel
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber 7. Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER