7. Ulusal İşitme Engelliler Festivali

7. Ulusal İşitme Engelliler Festivali -Festivalin ilk gününde Shakespearein Macbeth eseri işaret diliyle sahneye taşındı


DENİZLİ (A.A) - Denizlide düzenlenen 7. Ulusal İşitme Engelliler Festivalinde, William Shakespearein en önemli eserleri arasında yer alan Macbeth, işitme engelli amatör tiyatrocular tarafından işaret diliyle sahnelendi.
     Denizli İşitme Engelliler Derneğine üye 22 oyuncunun, diğer izleyiciler için 7 seslendirmen eşliğinde 3 aylık çalışma sonucunda hazırladığı Macbeth oyunu, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Kongre ve Kültür Merkezinde izleyiciyle buluştu.
     İşitme engelli amatör tiyatrocular tarafından sahnelenen oyun, işaret dilini bilmeyen izleciler için de görevli seslendirmenler tarafından sesli olarak anlatıldı.
     Denizli İşitme Engelliler Derneğinde gönüllü eğitmenlik yapan Kudret Çelebioğlu, oyun sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, festivale katılanlara unutulmaz bir iz bırakmak istediklerini ifade ederek, şunları söyledi:
     Shakespearein en önemli trajedilerinden biri olan Macbethi sahneye taşımak kolay olmadı. Hem seslendirme hem de işaret diliyle anlatma birçok zorluğu da beraberinde getirdi. Bütün bunları aşarak oyunu sahneledik. Genellikle güç düşkünlüğü ve arkadaşlara ihanet konularında örnek bir hikaye olarak gösterilen Macbethin aynı anda hem işaret diliyle hem de seslendirilerek sahneye taşınmasının mutluluğunu yaşıyoruz.
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi / Mustafa Dermencioğlu / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Eyüphan Kılıç
<< Önceki Haber 7. Ulusal İşitme Engelliler Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER