7. Ulusal Çocuk Astım, Alerji ve

7. Ulusal Çocuk Astım, Alerji ve Çocuk Solunum Yolu Hastalıkları Kongresi


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Dekanlığı ile Çocuk Alerji ve Astım Akademisi Derneğinin düzenlediği 7. Ulusal Çocuk Astım, Alerji ve Çocuk Solunum Yolu Hastalıkları Kongresi başladı.
     ESOGÜden yapılan yazılı açıklamaya göre, ESOGÜ Kongre ve Kültür Merkezinde başlayan kongreye alanında geniş bilgi birikimi ve tecrübeye sahip hekimlerin katılımıyla gerçekleştiriliyor.
     ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen açılış konuşmasında, çocukların sağlıklı birer gelişim süreci geçirerek sağlıklı bireyler haline gelmelerinin toplumun geleceği açısından önem taşıdığını belirterek, ESOGÜnün bu şekilde bilimsel toplantılara ev sahipliği yaparak bilimin gelişmesi ve paylaşılmasına katkıda bulunmaya devam edeceğini kaydetti.
     Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bekir Yaşar ise çocuklarda astımın yaygınlaşmasının korkutucu olduğunu ifade ederek, bunun önlenmesi gerektiğini bildirdi.
     Açılış bölümünün ardından kongrenin bilimsel programına geçildi.
     Oturum başkanlıklarını Prof. Dr. A. Kadir Koçak ve Prof. Dr. Ülker Öneşin yürüttüğü ilk oturumda İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Çokuğraş Dünyada ve Türkiyede Çocuklarda Astım Bronşiyale, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Alerjisi Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nihat Sapan Çocukluk Çağı Astımı - Çocuklarda Astım Tanısı - Ne Zaman Astım, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Çocuk Alerjisi Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nermin Güler Akut Astım Atağı-Nasıl Tedavi Edelim Nasıl Önleyelim başlıklı sunumlarını gerçekleştirdi.
     Kongre, 05 Mayısa kadar devam edecek.
     (MUH-MRS)
<< Önceki Haber 7. Ulusal Çocuk Astım, Alerji ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER