7. Kaymak Festivali yapıldı

7. Kaymak Festivali yapıldı


NEVŞEHİR (A.A) - Kaymaklı beldesinde düzenlenen 7. Kaymak Festivali farklı etkinliklere sahne oldu.
     Kaymaklı Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdür Yardımcısı Ethem Acar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer, İl Sağlık Müdürü Rahim Ünlübay, belde belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
     Etkinliklerin açılışında yapılması planlanan sanatçı Uğur Işılakın konseri terör olayları nedeniyle iptal edildi.
     Festivalin açılış konuşmasını yapan Kaymaklı Belediye Başkanı Halit Elma, 7.sini düzenledikleri festivalin beldelerine adını veren kaymağın belde ekonomisindeki yerini koruyup daha da önemli hale getirilmesi için gerçekleştirildiğini söyledi.
     Beldele özgü kuru kaymağın patentini geçen yıl Kaymaklı Belediyesi adına aldıklarını belirten Elma, bundan sonraki süreçte belediyenin izni olmadan kaymak üretilemeyeceğini, kaymak üretimine standart getireceklerini kaydetti.
     Vali Savaş da, daha geniş kapsamlı yapılması planlanan festival etkinliklerinin terör olaylarından dolayı kapsamının daraltıldığını, yaşanan sıkıntılı günlerin millet olarak yeniden birbirimize kenetlenmemize vesile olduğunu belirtti.
     Konuşmaların ardından en güzel kaymak yarışması yapıldı. Kaymaklılı kadınlara yönelik düz kaymak ve süslü kaymak kategorilerinde düzenlenen yarışmada, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdür Yardımcısı Acar, İl Sağlık Müdürü Ünlübay, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz ve Kaymaklı Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Hacer Yıldırımdan oluşan seçici kurul, değerlendirme yaptı.
     Düz kaymak dalında Hatice Akının kaymağı birinci olarak belirledi. Aynı kategoride Bahtiyar Çelik ikinciliği ve Fatma Sezginde üçüncülüğü elde etti.
     Süslü kaymak dalında ise Yasemin Erdener birinci olurken, Ayşe Karaketir ikinci ve Hatice Kutayda üçüncü oldu.
     Yarışmada dereceye girenler altın ile ödüllendirildi. Yarışmaya katılan diğer yarışmacılara plaketleri festivali takip eden gazeteciler tarafından verildi.
     Gazetecilerin katıldığı plaket töreninin fotoğraflarını ise Vali Savaş ve diğer protokol üyeleri çekti.
     Festival sonunda 3 İngiliz ve 1 İskoçyalıdan oluşan Ölü Denizli Yarenler Gurubunun verdiği Türkçe konser ilgi gördü.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber 7. Kaymak Festivali yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER