7 yaşında 14. kez ameliyat olacak

7 yaşında 14. kez ameliyat olacak -Denizlide beyin damarındaki tıkanıklık dolayısıyla Hidrosefali hastalığı ile doğan ve kalçasında eğrilik olan 7 yaşındaki Eren Karaman, 14. kez ameliyat masasına yatacak


DENİZLİ (A.A) - Denizlide beyin damarındaki tıkanıklık dolayısıyla Hidrosefali (beyinde su toplanması) hastalığı ile doğan ve kalçasında eğrilik olan 7 yaşındaki Eren Karaman, 14. kez ameliyat olacak.
     Gümüşçay Mahallesinde yaşayan anne Meryem Karaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hamileliğinin 8. ayında bebeğinin beyin damarındaki tıkanıklık dolayısıyla rahatsız olduğunu öğrendiklerini söyledi.
     Önce Pamukkale Üniversitesi Hastanesine, sonra da İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine gittiklerini anlatan anne Karaman, Erenin 20 günlük iken toplanan suyun dışarı atılması için beynine şant adı verilen cihazın takıldığını, beyindeki sıvının, derinin altından bir boru yardımıyla idrar yoluna bağlanarak dışarı atılmaya çalışıldığını belirtti.
     Anne Karaman, borunun tıkanması ve enfeksiyon kapması dolayısıyla 11 kez ameliyat olan Erenin, okula başlamasının ardından arkadaşları gibi oynamak istemesi üzerine kalçasındaki eğrilikten dolayı bacağından da ameliyat olduğunu kaydetti.
     Son beyin operasyonundan sonra şantın borusunun koptuğunu, operasyonla borunun alımı sırasında derisinin içinde boru parçası kaldığını belirten anne Karaman, O zarar verirse tekrar ameliyat olacak dedi.
     Erenin beyninde toplanan suyun idrar yoluna boşaltılmasında böreklerin de zarar gördüğünün tespit edildiğini söyleyen anne Meryem Karaman ile baba Ertan Karaman, Erenin ayağına takılan platin için Aralık ayında tekrar ameliyata alınacağını ancak, sağlığından endişe ettikleri için ameliyata sıcak bakmadıklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu / Halil Şahin
     Yayıncı: Bahri Okumuş
<< Önceki Haber 7 yaşında 14. kez ameliyat olacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER