660. Tarihi Elmalı Yeşilyayla Yağlı Pehlivan

660. Tarihi Elmalı Yeşilyayla Yağlı Pehlivan Güreşleri -Güreşlerinin ikinci gün müsabakaları tamamlandı -Başpehlivanlık güreşlerinin ikinci turunda karşılaşan Mahmut ve Ahmet Kavakçı kardeşlerin mücadelesi ilgi çekti (Fotoğrafl


ANTALYA (A.A) - Elmalıda devam eden 660. Tarihi Elmalı Yeşilyayla Yağlı Pehlivan Güreşlerinde ikinci gün müsabakaları tamamlandı.
     Hamdi Altıntepe Spor Tesisleri yanındaki Yeşilyayla er meydanında gerçekleştirilen yağlı güreşlere Türkiyenin değişik bölgelerinden yaklaşık 900 civarında pehlivan katılıyor.
     Güreşlerin ikinci gününde ilk kez kura çeken 70 başpehlivan ilk tur güreşlerini gerçekleştirdi. İlk tur güreşlerinde 2011 ve 2102 yılı Kırkpınar ile geçen yılın Elmalı Yeşilyayla Güreşleri Başpehlivanı Ali Gürbüz birinci turda Onur Balcı, ikinci turda da Serhat Gökmeni yenerek bir üst tura yükseldi.
    
     -İki kardeş eşleşti-
    
     Başpehlivanların ikinci tur kura çekiminde 19 numarayı çeken Ankara Büyükşehir Belediyesi pehlivanı Mahmut Kavakçı, 20 numarayı çeken Düzce Belediyesi pehlivanı kardeşi Ahmet Kavakçı ile eşleşti.
     Daha önce 26 Ağustosta Çanakkale Çardak, 27 Ağustosta da Balıkesir güreşlerinde eşleşen iki kardeş, Elmalı Yeşilyayla er meydanında peşrev yaparak güreşe başladı. Yaklaşık 30 dakika süren ve seyircilerin de oldukça ilgisini çeken güreş sonunda küçük kardeş Ahmet, ağabeyi Mahmut Kavakçıyı yenmeyi başararak bir üst tura yükseldi.
     Mahmut Kavakçı, güreşin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, bundan önce eşleştikleri iki güreşte de kardeşini mağlup ettiğini, ancak bugün kardeşinin galip geldiğini belirterek, yarınki güreşlerde kardeşinin başarısının devam etmesini temenni etti.
     Ahmet Kavakçı ise önceki güreşlerde ağabeyinin kendisini tecrübesiyle mağlup ettiğini, ancak bugünkü güreşte rövanşı aldığını kaydederek, Güreş bize babadan yadigar. 23-24 yıldır babamız bizi beraber çalıştırdı, birlikte antrenman yapıyoruz. Birbirimizin oyunlarını, kontra ataklarını bildiğimiz için güreşlerimiz seyirciler tarafından da büyük takdir topluyor dedi.
     660. Tarihi Elmalı Yeşilyayla Yağlı Pehlivan Güreşleri, yarın yapılacak final müsabakaları ve ödül töreniyle sona erecek.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 660. Tarihi Elmalı Yeşilyayla Yağlı Pehlivan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER