653. Domaniç Yağlı Pehlivan Güreşleri

653. Domaniç Yağlı Pehlivan Güreşleri -Başpehlivanlığı Mehmet Balta kazandı


KÜTAHYA (A.A) - Bu yıl 653üncüsü yapılan Domaniç Yağlı Pehlivan Güreşlerinde başpehlivanlığı, finalde Cengiz Zengini yenen Mehmet Balta, elde etti.
     Kırkpınardan iki yıl önce başlayan geleneksel Domaniç Yağlı Pehlivan Güreşlerinin 653üncüsü, Domaniç ilçesindeki Ebe Çamlığı mevkisinde yapıldı.
     Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı İzmir Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu sanatçıları Güler Aksoy ve Tahsin Durunun verdiği konserle başlayan etkinlikler kapsamındaki güreşler, minikler, teşvik, destede ikişer, küçük orta, büyük orta, tozkoparan, ayak, başaltı ve baş olmak üzere 12 kategoride yaklaşık 200 güreşçinin katılımıyla gerçekleştirildi.
     Halk oyunu gösterisi ve mehter konseri de sunulan güreşlerin başpehlivanlık finalinde, Mehmet Balta ile Cengiz Zengin karşılaştı. Balta, rakibini mağlup ederek başpehlivan oldu. Bu kategoride Zengin 2nciliği, Kenan Şimşek 3üncülüğü, Fevzi Çakır da 4üncülüğü kazandı.
     Kategorilerinde ilk 4e girenlere madalya ve toplam 8 bin lira para ödülü verilen güreşleri, AK Parti Kütahya milletvekilleri İdris Bal ve Vural Kavuncu, Domaniç Kaymakamı Mehmet Boztepe, Belediye Başkanı Yakup Yardımcı, Domaniç Spor Kulübü Başkanı Mehmet İmdat Uysal, Güreş Ağası Süleyman Sarı ile çok sayıda vatandaş izledi.
    
     Muhabir: Selma Kocabaş / Sedat Gök
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber 653. Domaniç Yağlı Pehlivan Güreşleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER