651. Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve Kültür

651. Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve Kültür Etkinlikleri -Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Demirkıran: -Edirne sadece Türkiyede değil, dünyada da gündeme geliyor


EDİRNE (A.A) - Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Ali Demirkıran, 651. Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve Kültür Etkinliklerine ilişkin, Edirne sadece Türkiyede değil, dünyada da gündeme geliyor dedi.
     Demirkıran, yaptığı yazılı açıklamada, etkinlikler boyunca Edirnenin birçok turisti ağırlandığını belirtti.
     Kırkpınar dolayısıyla Edirneye gelen yerli ve yabancı turistlerin yemek yiyeceği alanların ve gezeceği tarihi mekanların temiz olmasının önemli olduğunu vurgulayan Demirkıran, şunları kaydetti:
     Edirne sadece Türkiyede değil, dünyada da gündeme geliyor. Kırkpınar için şehrimize gelenler şehrimizin tacı Selimiye Camisine mutlaka giderler. Selimiyeye yapılan ziyaretin ve ibadetin eziyete dönüştüğüne dair şikayetler gazetelere yansıyor. Camiye gelen kişileri canından bezdirecek kadar ısrarcı olan satıcıların mutlaka disipline edilmesi gerekir. Ayrıca, Edirne Tarih, Turizm ve Kültür Derneğinin başlattığı Sarayiçinde alkol içilmemesi için imza kampanyasını destekliyoruz. Bu yanlış uygulamanın son bulmasını yetkililerden rica ediyoruz.
    
     Muhabir: Cihan Demirci / Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber 651. Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve Kültür Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER