636. Mimar Sinanı Anma ve Evliyalar

636. Mimar Sinanı Anma ve Evliyalar Günü -Kayserideki etkinlikte, vatandaşlara 50 kazanda pişirilen etli bulgur pilavı dağıtıldı


KAYSERİ (A.A) - Melikgazi İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen 636. Mimar Sinanı Anma ve Evliyalar Günü etkinlikleri kapsamında 50 kazanda pişirilen etli bulgur pilavı vatandaşlara dağıtıldı.
     Mimar Sinan Mahallesi Evliyalar bölgesinde düzenlenen etkinlikte, 3.5 ton bulgur, 2.5 ton et, 1 ton salça, 500 kilogram zeytinyağı, 200 kilogram tereyağı, 150 kilogram toz biber, 150 kilogram pul biber, 150 kilogram tuz kullanılarak ve 10 ton odun yakılarak 50 kazanda pilav pişirildi.
     Kuran-ı Kerimin okunmasının ardından AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer ve Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, vatandaşlara pilav dağıttı.
     Memduh Büyükkılıç, burada yaptığı konuşmada, bu tür etkinliklerin birlik ve beraberlik duygularını artırdığını vurguladı.
     Dün Miraç Kandilinin kutlandığını anımsatan Büyükkılıç, Mübarek üç ayların içindeyiz. Bu feyiz ve bereketle, evliyaları anma adına bu etkinliği geleneksel olarak yapıyoruz. Alimler şehri olan, ilim erbabının yaşadığı şehir olan ve inşallah da bu anlayışın devam edeceği Kayserimize yakışan bir görüntü. Kardeşliğimize, birlik ve beraberliğimize vesile olan bir etkinlik. Emeği geçen herkese ve katılan tüm halkımıza teşekkür ediyorum dedi.
     Milletvekili İsmail Tamer ise etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlerin çok büyük bir iş yaptığını belirterek, Kayserimiz gerçekten de evliyalar şehri. Bu yıl 636ncısını yaptığımız evliyaları anma etkinliği de zaten buna bir örnek. Gerçek anlamda birlik ve beraberliği gösterdi bize diye konuştu.
    
     Muhabir: Sercan Küçükşahin / Orhan Canbulatel
     Yayıncı: Berin Alpaslan
<< Önceki Haber 636. Mimar Sinanı Anma ve Evliyalar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER