63 yaşındaki vücutçunun hedefi dünya şampiyonluğu

63 yaşındaki vücutçunun hedefi dünya şampiyonluğu -Sivasta yaşayan Abdulbaki Köseahmetoğlu, günde 20 yumurta, 10 tavuk göğsü yiyip, ortalama 3 saat idman yaparak, Dünya Vücut Geliştirme Şampiyonasına hazırlanıyor -Köseahmetoğlu:


SİVAS (A.A) - Sivasta yaşayan vücut geliştirme sporcusu Abdulbaki Köseahmetoğlu (63), günde 20 yumurta, 10 tavuk göğsü yiyip, ortalama 3 saat idman yaparak dünya şampiyonasına hazırlanıyor.
     Vücut geliştirmede, 50den fazla Türkiye, 3 Balkan şampiyonluğu, Avrupa ikinciliği, dünya dördüncülüğü ve yedinciliği bulunduğunu bildiren Köseahmetoğlu, 14-17 Aralık tarihleri arasında Macaristanın Budapeşte kentinde düzenlenecek olan Vücut Geliştirme Dünya Şampiyonasına katılmak üzere hazırlıklarını sürdürüyor.
     Karayolları Bölge Müdürlüğünde teknisyen olarak görev yapan Abdulbaki Köseahmetoğlu, yeğeni ve aynı zamanda antrenörü olan Serdar Kalkana ait spor salonunda gazetecilere yaptığı açıklamada, tek hedefinin dünya şampiyonluğu olduğunu söyledi.
     Gittiği birçok müsabakada Sivası başarıyla temsil ettiğini ve madalya kazandığını belirten Köseahmetoğlu, Katıldığım müsabakalarda İstiklal Marşımızı okutarak Türk bayrağımızı dalgalandırdım. İstanbulda yapılan milli takım seçmelerinde, kendi yaş grubumda, 60 yaş üzerinde Türkiye şampiyonu olarak milli takıma girdim. Aralık ayı içerisinde yapılacak Dünya Şampiyonasında Sivaslı olarak milli takımda ülkemizi temsil edeceğim. Oradan Allahın izniyle altın madalyayla dönmeyi hedefliyorum. İkincilik istemiyorum diye konuştu.
    
     -Günde 20 yumurta, 10 tavuk göğsü yiyor-
    
     Abdulbaki Köseahmetoğlu, her gün sabah namazından sonra 08.00e kadar evinde, iş çıkışı da salonda olmak üzere ortalama 3 saat idman yaptığını söyledi.
     Günde 20 yumurta, 10 adet tavuk göğsü, 200 gram pirinç lapası, protein ve enerjisi bol yiyecekler tükettiğini belirten Köseahmetoğlu, işçi maaşıyla bunları yapmanın zor olduğunu vurguladı. Sponsor bulma konusunda zorluklar yaşadığını dile getiren Köseahmetoğlu, yetkililerden destek istedi.
     Gücünün yettiği kadar vücut geliştirme sporuna devam edeceğini açıklayan Köseahmetoğlu, insanlara spor yapmalarını önerdi.
    
     Muhabir: Serhat Zafer
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber 63 yaşındaki vücutçunun hedefi dünya şampiyonluğu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER