60 yıldır semercilikle uğraşıyor

60 yıldır semercilikle uğraşıyor -Sivasın Koyulhisar ilçesinde 60 yıldır semercilikle uğraşan 83 yaşındaki Şahin Karahan, baba mesleğini öğretecek çırak bulamıyor -Karahan: Baba mesleğim olan semerciliği benden başka yapacak ki


SİVAS (A.A) - Koyulhisar ilçesinde 60 yıldır semercilikle uğraşan 83 yaşındaki Şahin Karahan, baba mesleğini öğretecek çırak bulamıyor.
     İlçe merkezinde küçük bir atölyede semer yapan Karahan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eski dönemlerin en gözde meslekleri arasında yer alan semerciliğin gelişen teknolojiye ve zamana yenildiğini söyledi.
     23 yaşındayken baba mesleği olan semerciliğe başladığını belirten Karahan, ilçede mesleğin son temsilcisinin kendisi olduğunu ifade ederek, Bu mesleği babamdan öğrendim. Ama şimdi mesleği öğretecek bir çırak bulamıyorum. Ömrüm yettiği sürece mesleğimi devam ettireceğim dedi.
     Semerciliğin zor ve zahmetli bir meslek olduğunu da belirten Karahan, binek hayvanlarının sayısının azalması nedeniyle semere talep olmadığını, günde bir tane semer yapabildiğini söyledi.
     60 yılda ne kadar semer yaptığını hatırlamadığını ifade eden Şahin Karahan, yaptığı semerleri 150 ila 200 lira arasında değişen fiyatlardan satışa sunduğunu belirtti.
     Karahan, semer yapımında gürgen ağacı, deri, ot ve telis gibi malzemeler kullanıldığını söyledi.
    
     Muhabir: Serhat Zafer
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber 60 yıldır semercilikle uğraşıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER