5084 sayılı yasanın yürürlük süresinin uzatılması

5084 sayılı yasanın yürürlük süresinin uzatılması talepleri -MTSO Başkanı Erkoç: Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayanın Yasa uzatılmayacak yönündeki açıklaması bizi üzdü. Daha 15 günümüz var ve biz Başbakanımızdan umutluyuz


MALATYA (A.A) - Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, 5084 sayılı Yatırımların ve İstihdamın Teşviki Yasasının yürürlük süresinin uzatılmasını talep ettiklerini belirterek, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayanın Yasa uzatılmayacak yönündeki açıklaması bizi üzdü. Daha 15 günümüz var ve biz Başbakanımızdan umutluyuz dedi.
     MTSOda düzenlenen toplantıda konuşan Erkoç, 5084 sayılı yasanın uzatılmasıyla ilgili yapılan girişimleri sanayicilere anlattı. Oda olarak bir yıldan beri önemli girişimde bulunduklarını belirten Erkoç, bir yıl önce bu konuyu ilk kez Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmazın kendilerini ziyaretinde gündeme getirdiklerini anımsattı.
     Girişimlerinin devam ettiğini kaydeden Erkoç, 5084 sayılı yasadan istifade eden 49 ilin oda başkanlarıyla yaptıkları girişimleri anlattı. Başkan Erkoç, şöyle konuştu:
     49 ilin oda başkanları olarak, bölge milletvekillerine konuyla ilgili detaylı bilgiler sunduk. Yine TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında bir araya gelerek, konuyu hükümet temsilcilerine ilettik. Bununla da yetinmeyip, Ekonomi Bakanımız Zafer Çağlayan ve ilgili bakanlarımıza yazılı taleplerimizi ilettik. Son olarak da geçtiğimiz ay yine TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında 49 ilin başkanları olarak sayın Başbakan ile görüştük. Bunlar, oldukça olumlu gelişmelerdi. Hatta Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, kamuoyuna bu konuda açıklama yaptı. Ancak geçtiğimiz hafta Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayanın Yasa uzatılmayacak yönündeki açıklaması bizi üzdü. Daha 15 günümüz var ve biz Başbakanımızdan umutluyuz.
     Bu arada, 5084 ve 5615 sayılı kanunlardan, Malatya Organize Sanayi Bölgelerinde 258 fabrikada 13 bin 259 işçinin yararlandığı öğrenildi.
    
     Muhabir: Ensar Özdemir
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber 5084 sayılı yasanın yürürlük süresinin uzatılması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER