50 milyon avroluk dondurulmuş patates üretim

50 milyon avroluk dondurulmuş patates üretim tesisi -Afyonkarahisarda, patates işlemeciliği alanında Türkiyenin mevcut kapasitesinin toplamına eşdeğer büyüklükteki dondurulmuş patates üretim tesisinin temeli atıldı (Fot


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisarda, patates işlemeciliği alanında faaliyet gösterecek tesisinin temeli atıldı.
     Kurdoğlu ve Özgörkey ailelerinin ortaklığında hayata geçecek tesisin temel atma töreninde konuşan TAB Gıda Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erhan Kurdoğlu, Ata Şirketler Grubunun 2012 yılı itibarıyla 2 milyar dolara yakın ciroya ulaştığını belirtti.
     Tarım sanayisinin, yakın gelecekte Türkiyede çok daha büyük yatırımlara vesile olacağını ifade eden Kurdoğlu, dünyada kullanılan en son teknoloji ve altyapıya sahip tesisin ulaşacağı verimlilik sayesinde tüketicilere hem uygun fiyatlı hem de kaliteli ürün sunacaklarını söyledi.
     Kurdoğlu, bu yıl sonunda tamamlanacak tesisin Afyonkarahisar ekonomisi ve tarımının gelişimine önemli katkılarda bulunacağına inandığını kaydetti.
     Temel atma törenine Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Mustafa Solak, Afyonkarahisar Sanayicileri ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Demirayak, iş adamları ve vatandaşlar katıldı.
     50 milyon avroya mal olacak ve 75 bin metrekarelik alanda kurulacak tesiste, yılda 200 bin tonun üzerinde patatesin işlenerek dondurulmuş patates üretilmesinin planlandığı belirtildi. Tesisin seri üretime ise gelecek yıl başından itibaren geçeceği bildirildi.
     Tesisin dondurulmuş patates üretim kapasitesinin, bu alanda Türkiyenin mevcut kapasitesinin toplamına eşdeğer olacağı kaydedildi.
    
     Muhabir: Canan Tükelay
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 50 milyon avroluk dondurulmuş patates üretim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER