5 Haziran Dünya Çevre Günü

5 Haziran Dünya Çevre Günü -Denizlide, Dünya Çevre Günü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenledi


DENİZLİ (A.A) - Denizlide Dünya Çevre Günü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.
     Çatalçeşme Oda Tiyatrosu bahçesindeki etkinliğe katılan Denizli Valisi Abdülkadir Demir ve Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, eğitim kurumları, vakıf, dernek ve çeşitli kuruluşların açtığı stantları gezdi.
     Denizli Valisi Demir, yaptığı konuşmada, yıl boyunca çeşitli etkinlikler düzenlendiğini, en anlamlılarından bir tanesinin Dünya Çevre Günü olduğunu söyledi.
     Valilik olarak çevre gününü önemsediklerini kaydeden Demir, şöyle konuştu:
     Her şeyin telafisi vardır. Ancak katledilen doğanın geriye dönüşümü neredeyse imkansızdır. Bu dönüşüm dünyanın en zor işidir. Bu nedenle bizim için çevreye yönelik her çalışma ve etkinlik önemlidir. Çevre, bize atalarımızdan miras değil çocuklarımızdan aldığımız bir emanettir. Bu emaneti koruyarak ödül alan başkanımız Osman Zolanı kutluyorum. Denizli merkezdeki çevre konusunda böyle güzel çalışmaları ilçelere ve genele yaymak için çalışıyoruz. Hava kirliliği gibi konularda da sizlerin desteğiyle çeşitli kararlar aldık ve uygulamaya başladık.
     Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan da Çevre ve Şehircilik Bakanlığının düzenlediği bir yarışmada Denizlinin Türkiyenin en temiz kenti seçildiğini hatırlattı.
     Konuşmaların ardından Başkan Zolan, belediyenin açtığı stantta vatandaşlara fesleğen dağıttı. Daha sonra Demir ve Zolan, çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.
     Etkinlik, Çatalçeşme Oda Tiyatrosu Toplantı Salonundaki ilköğretim öğrencilerinin düzenlediği programla sona erdi.
    
     Muhabir: İbrahim Süzer / Mustafa Dermencioğlu
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber 5 Haziran Dünya Çevre Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER