5 Haziran Dünya Çevre Günü

5 Haziran Dünya Çevre Günü -HAS Parti İl Başkan Yardımcısı Karataş: -Soluduğumuz havanın, içtiğimiz ve kullandığımız suyun, bulunduğumuz yerin temiz olmasını istiyorsak çevre kirlenmesine engel olalım


SAKARYA (A.A) - HAS Parti İl Başkan Yardımcısı Osman Karataş, solunan havanın ve kullanılan suyun temiz olması için çevrenin kirlenmesine engel olmak gerektiğini bildirdi.
     Karataş, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, 5 Haziranın Dünya Çevre Günü ilan edildiğini hatırlattı.
     Doğal çevrenin kirlenmesinin bütün ülkelerin ortak sorunu olduğuna dikkati çeken Karataş, şunları kaydetti:
     Çevre kirlenmesi hepimizin günlük yaşayışını etkileyen bir olaydır. Uygarlığın gelişmesi, endüstrileşme sonucu fabrikalarda insan gücüne gereksinme arttı. Kırlarda, köylerde, doğal çevrede yaşayan insanlar kentlere göçtü. Kent nüfusu önemli ölçüde çoğaldı. Kentlerde nüfusun artışı ve endüstrileşme ile birlikte çevre sorunları ortaya çıktı. Bu sorunun en önemlisi çevre kirlenmesidir. Başlıca çevre sorunları su, hava ve toprak kirlenmesidir.
     Su kirlenmesi ile deniz hayvanlarının yaşam ortamları bozulur. Kirli sularda avlanan balık ve öteki deniz ürünlerini yemeyelim. Böyle sularda yüzmeyelim. Hava kirliliği daha çok yakıtların gereği gibi yakılmaması sonucu ortaya çıkar. Kirli hava solunuma elverişsiz havadır. Kirli hava solunum yolları hastalıklarını artırır. Solunum organlarımızı yorar. Hava kirliliği ölümlere bile sebep olur. Bugün pek çok ilimiz çevre sorunları ile karşı karşıyadır. Örneğin Ankarada hava, İstanbul-da su. Mersin ve Adana-da toprak kirlenmesi birer çevre sorunudur.
     Bulunduğumuz yeri kirletmeyelim. Doğal çevrenin güzelliklerini korumak hepimizin görevidir. Bu konuda girişilen çalışma ve çabalara katılalım. Soluduğumuz havanın, içtiğimiz ve kullandığımız suların, bulunduğu¬muz yerin temiz olmasını istiyorsak çevre kirlenmesine engel olalım. Sağlımıza uygun bir çevrede yaşamak için doğal çevremizi koruyalım.
    
     Muhabir: Çağrı Turgut
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber 5 Haziran Dünya Çevre Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER