5 Haziran Dünya Çevre Günü

5 Haziran Dünya Çevre Günü -Sakarya Valisi Büyük: -Temiz bir dünyada yaşayabilmek ve gelecek nesillerimize temiz bir çevre bırakabilmek, devletlerin olduğu kadar bireylerin de temel prensibi olmalıdır


SAKARYA (A.A) - Sakarya Valisi Mustafa Büyük, temiz bir dünyada yaşayabilmek ve gelecek nesillere temiz bir çevre bırakabilmenin devletlerin olduğu kadar ,bireylerin de temel prensibi olması gerektiğini bildirdi.
     Büyük, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, çevre kirliliğine bağlı sorunların 1970li yılların başında hız kazanarak uluslararası platformlarda tartışılır hale geldiğini, 1972 yılında İsveçte yapılan Birleşmiş Milletler Çevre Konferansında alınan kararla, 5 Haziranın Dünya Çevre Günü olarak kabul edildiğini hatırlattı.
     Büyük, şunları belirtti:
     Ülkemizde de bu tarihten itibaren kutlanmaya başlanan Dünya Çevre Gününde, insanlığın geleceğini yakından ilgilendiren çevre konusunda duyarlılık oluşturmak için etkinlikler düzenlenmekte, konunun önemine dikkat çekilmektedir. Doğal kaynakların bilinçsizce tüketilmesi, dünyamızın düşüncesizce kirletilmesi, şüphesiz ki yaşamın sürekliliğini ve kalitesini olumsuz yönde etkileyecektir. Temiz bir dünyada yaşayabilmek ve gelecek nesillerimize temiz bir çevre bırakabilmek, devletlerin olduğu kadar bireylerin de temel prensibi olmalıdır. Bunun için herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm vatandaşlarımızın -Dünya Çevre Günü-nü kutluyor, sağlıklı bir gelecek, temiz ve yaşanılabilir bir dünya diliyorum.
    
     Muhabir: Çağrı Turgut
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber 5 Haziran Dünya Çevre Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER