5 bin 500 öğrenciye karne hediyesi

5 bin 500 öğrenciye karne hediyesi olarak bisiklet dağıtıldı -İzmit Belediyesince, 5inci sınıfı bitiren 5 bin 500 öğrenciye karne hediyesi olarak bisiklet dağıtıldı -AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar: En önemli amacımız, çoc


KOCAELİ (A.A) - İzmit Belediyesi tarafından 5inci sınıfı bitiren 5 bin 500 öğrenciye karne hediyesi olarak verdiği bisikletlerin dağıtımı tamamlandı.
     Bisiklet dağıtımı nedeniyle Perşembe Pazarı alanında düzenlenen törene katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, karne hediyesi olarak bisiklet verilmesinin herkesin çocukluğundan beri değişmeyen teması olduğunu söyledi.
     Çocukların karne hediyesi olarak hep bisikleti düşündüğünü ifade eden Hotar, bisikleti, ekonomik gücü ve imkanı olan ailelerin aldığını anlatarak, Bugün burada 5inci sınıfı bitiren tüm öğrencilerimiz, başarı durumuna, ailesinin gelir durumuna bakılmaksızın, herhangi bir ayrımcılığa tabi tutulmadan bisikletle ödüllendiriliyor. Türkiyede çok fazla uygulaması olmayan proje için öncelikle belediye başkanımızı tebrik ediyorum dedi.
     Hotar, sosyal belediyecilik anlayışının, sosyal devlet olmanın tamamlayıcı bir unsuru olduğunu dile getirerek, belediyelerin devletin çalışmasına katkı sağlayan, onu güçlendiren, destekleyen, çok önemli çalışmaları yapmakla yükümlü olduğunu kaydetti.
     İzmit Belediyesinin bisiklet dağıtımıyla ülkenin geleceği olan çocuklara yönelik yaptığı hizmetlerle sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerinden birini oluşturduğunu anlatan Hotar, Türkiyenin geleceği ve uluslararası platformda alacağı yerin, çocukların başarılarıyla paralel olarak devam edeceğini söyledi.
     Problemlerimizi daha hızlı çözecek kişiler, bizim geleceğimiz olan çocuklarımız olacak diyen Hotar, En önemli amacımız, çocuklarımıza güzel bir örnek oluşturmak, onlara güzel bir ülke ve güzel bir dünya bırakmaktır. Hepimiz arkamızda, çocuklarımızın güzel bir şekilde anacağı ismi miras bırakmak istiyoruz diye konuştu.
    
     -20 kilometrelik bisiklet yolu-
    
     İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan da bisiklet dağıtım projesinin son aşamasında olduklarını ifade ederek, İzmitte, Büyükşehir Belediyesiyle birlikte hem Türkiyeye, hem de dünyaya örnek çağdaş belediyecilik projeleri yaptıklarını kaydetti.
     Bisiklet kullanımında Avrupanın gerisinde olduklarına dikkati çeken Doğan, göreve başladığından beri İzmiti seviyorum, bisiklete biniyorum sloganıyla bisikleti yaygınlaştırmaya çalıştıklarını ifade etti.
     Doğan, Türkiyeye örnek olacak bisiklet eğitim pisti yaptıklarını ve yakın bir zamanda Akıllı bisiklet uygulamasını başlatacaklarını belirterek, Şehrimizin bir ucundan, diğer ucuna kadar, yaklaşık 20 kilometrelik bir alan bisikletle geçilebilecek. Bisiklet ekonomik, çevreci, hava kirliliği yapmayan, tansiyon ve kolesterole iyi gelen bir ulaşım aracıdır. Bisikletin hayatımızda daha çok yer alması için uğraşmaya devam edeceğiz dedi.
     Öğrenciler adına konuşan 28 Haziran İlköğretim Okulu beşinci sınıf öğrencisi Gizem Seren Tunalı ise bir çocuğun güzel bir çevrede, sevdikleriyle birlikte yaşamanın ulaşabileceği en büyük mutluluk olduğunu ifade etti.
     Törende daha sonra, geçen ay dağıtımına başlanan son 446 bisiklet ve kaskları, Atatürk, 28 Haziran ve Ulugazi ilköğretim okullarının beşinci sınıf öğrencilerine teslim edildi.
     İzmit Belediye Başkanı Doğan ile törene katılan AK Parti MKYK üyesi Prof. Dr. Mazhar Bağlı, dağıtımı yapılan bisikletlere binerek alanda kısa bir tur attı.
    
     Muhabir: Tahir Turan Eroğlu
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber 5 bin 500 öğrenciye karne hediyesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER