49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film

49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivaline doğru -69. Uluslararası Venedik Film Festivalinde Genç Aslan ödülü alan Küf adlı film, 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivalinde de yarışan filmler arasın


ANTALYA (A.A) - 69. Uluslararası Venedik Film Festivalinin Genç Aslan ödülünün sahibi Küf adlı film, 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivalinde yarışan filmler arasında yer alıyor.
     Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Venedik Film Festivalinden Genç Aslan ödülüyle dönen Ali Aydının Küf adlı filmi, 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivalinin yarışma filmleri arasında bulunuyor. Venedikte Altın Aslan ödülüne değer görülen Güney Koreli yönetmen Kim Ki-Dukun Pieta adlı filmi de Ustaların Gözünden başlığı altında Altın Portakalda gösterilecek.
     69. Uluslararası Venedik Film Festivalinde Ali Aydına en iyi ilk yönetmenlik ödülü kazandıran ve dünya prömiyerini Venedikte yapan Küfün başrollerini Ercan Kesal, Muhammet Uzuner ve Tansu Biçer paylaşıyor. 18 yıldan bu yana kayıp olan oğlunu arayan, demiryollarında yol bekçisi olan Basrinin, toplum tarafından yalnızlaştırılmasını ve vicdanın insanı ummadığı bir anda nasıl çepeçevre sarabileceğini anlatan Küfün senaryosu da Ali Aydına ait.
     Venedik Film Festivalinde Uluslararası Film Eleştirmenleri Haftası (International Film Critics Week) bölümünde gösterilen 9 filmden biri olan Küf, Saraybosna Film Festivalinde Work in Progress Ödülüne de değer görülmüştü.
     47. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivalinde en iyi film seçilen Çoğunluk filmi de 67. Venedik Film Festivalinde Geleceğin Aslanı ödülüne layık görülmüştü.
     Altın Portakalda gösterilecek Altın Aslan ödülünün sahibi Ustaların Gözünden adlı film de Güney Koreli Yönetmen Kim Ki-Dukun son çalışması. Filmde kaybedecek bir şeyi olmadığını düşünen, mafya adına haraç toplayan acımasız bir adamın, yaşamına annesi olduğunu iddia eden bir kadının girmesiyle yaşadığı değişim anlatılıyor.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ / Hatice Özdemir
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER