49. Kütüphaneler Haftası

49. Kütüphaneler Haftası -Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Coşkun: Kütüphaneler, toplumun her türlü bilgi gereksinimini karşılayan, bulunduğu yörenin kültürel, sosyal ve ekonomik kalkınmasına katkı sağlayan, çoğulcu kültürü des


BAYBURT (A.A) - Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, kütüphanelerin, toplumun her türlü bilgi gereksinimini karşılayan, bulunduğu yörenin kültürel, sosyal ve ekonomik kalkınmasına katkı sağlayan, çoğulcu kültürü destekleyen toplumsal kuruluşlar olduğunu belirtti.
     Coşkun, 49. Kütüphaneler Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajda, kütüphanelerin eğitim ve kültür kurumu olma niteliğiyle toplumların yaşamında vazgeçilmez rol üstlendiğini ifade etti.
     Kütüphanelerin, toplumun her türlü bilgi gereksinimini karşılayan, bulunduğu yörenin kültürel, sosyal ve ekonomik kalkınmasına katkı sağlayan, çoğulcu kültürü destekleyen toplumsal kuruluşlar olduğunu kaydeden Coşkun, mesajında şu ifadelere yer verdi:
     Bilgiye önem veren, bilgiyi üreten ve kullanan toplumların her zaman ekonomik, siyasal ve toplumsal yönden güçlü oldukları bilinmektedir. Bilgi ve kültürel mirasın devamlılığı ve toplumlar arasında paylaşımı için kütüphanelerin varlığı son derece önemli yer teşkil etmektedir. Düşünsel dolaşımın merkezinde yer alan kütüphaneler, sosyal uyum ve barışa da katkı sağlayan role sahiptir. Bu sebeple dünü bugüne, bugünü yarınlara taşıyan kütüphanelerimizi korumalı ve onları modern imkânlarla donatmalıyız.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Özcan
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber 49. Kütüphaneler Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER