49. Kütüphaneler Haftası

49. Kütüphaneler Haftası


AĞRI (A.A) - Ağrıda 49. Kütüphaneler Haftası kapsamında kitap okuma etkinliği düzenlendi.
     İl Halk Kütüphanesinde düzenlenen etkinlikte konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Muhsin Bulut, 2012 yılında Ağrıda 124 bin okuyucuya ulaştıklarını söyledi.
     Türkiye Kütüphaneciler Derneğinin Türkiye genelinde başlatmış olduğu 81 ilde kitap okuyoruz etkinliği kapsamında, Ağrı İl Halk Kütüphanesinde gençlerle kitap okuma etkinliği düzenlendiklerini belirten Bulut Okumak kişinin kendisini algılaması, hayatı yorumlaması demektir. Malumunuz İslamın ilk emri oku dur. Okumak aynı zamanda analiz etmek, yorumlamak, tahlil etmek, toplumu değerlendirmek, kendimizi ölçüp tartmaktır. Yani okumayan bir insanın kendini tanıtması, bilmesi, yorumlamasıyla okuyan bir kişinin kendisini yorumlaması arasında dağlar kadar fark vardır. diye konuştu.
     Ağrıda bu yıl kütüphaneden yararlanan okuyucu sayısının, kent merkezinde yaşayan nüfusu geçtiğini belirten Bulut şöyle devam etti:
     Bu yıl Ağrıda 124 bin okuyucu kütüphanemizden faydalandı. Umarım bu sayı daha da çoğalır. Daha az izleyen, daha çok okuyan, daha çok tahlil eden, daha çok analiz eden bir gençlik oluşur diye temenni ediyorum. Bu etkinliğe katılan bütün gençlere teşekkür ediyorum.
    
     Muhabir: Cemil Karip
     Yayıncı: Zekeriya Kaya
<< Önceki Haber 49. Kütüphaneler Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER